Zottegem viert 11 juli met Guido Belcanto!

De stad Zottegem in samenwerking met de cultuurraad viert 11 juli met een zeer uitgebreid (muzikaal) programma.

Een volledig muzikaal programma voor jong en oud, maar vooral helemaal gratis! “Het belooft op woensdag 11 juli 2018 weer volop genieten te worden van een uitmuntend klassiek repertoire in de Dekenale Kerk en feest en ambiance op de Markt tijdens onze Vlaamse feestdag.” verzekert burgemeester Jenne De Potter. “Vorig jaar hebben we het klassiek programma aangevuld met een meer populaire Vlaamse genre, en dat werd enorm gesmaakt. Daarom hebben we dit jaar opnieuw voor dit succesvol recept gekozen. Met dit gratis evenement willen we jong en oud mee betrekken bij de viering voor onze Vlaamse feestdag,” licht burgemeester Jenne De Potter toe.

“Het muzikaal programma bestaat dit jaar uit klassieke optredens van ons eigen Zottegemse koor Crescendo, een beiaardconcert en een concert van Carpriola di Gioia. Daarnaast hebben we enkele Vlaamse toppers kunnen strikken zoals Guido Belcanto en Roel Vanderstukken, die zonder twijfel voor veel sfeer en ambiance zullen zorgen op onze Markt.” aldus de burgemeester.

“Binnen de timing van dit programma houden we rekening met het WK Voetbal, en zal de halve finale om 20u op groot scherm op de Markt worden uitgezonden. We hopen alvast dat onze Rode Duivels het ver schoppen en wie weet onze 11-juli festiviteiten nog wat extra glans kunnen geven.”

Het programma:

13.30 uur: Beiaardconcert, Markt

Paul Hoste is organist van de Genste Sint-Jozefskerk en stadsbeiaardier van Zottegem. Hij brengt op 11 juli werken van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en variaties op 18de eeuwse kamermuziek. Iedereen is welkom aan de toren van de Dekenale Kerk.

15 uur: Concert koor Crescendo, dekenale kerk, Markt

Het Zottegems liefhebberskoor Crescendo zingt het muzikaal programma in. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het klassieke koorrepertoire uit de polyfonie, renaissance en romantiek.

16 uur: concert Capriola di Gioia, dekenale kerk, Markt

Gedreven door een gezamenlijke passie voor (post-)barok repertoire, richtten klavecinist-organist Bart Naessens en zijn vrouw Amaryllis Dieltiens (sopraan) in 2007 het ensemble Capriola Di Gioia op voor kleinschalige, intense uitvoeringen van aangrijpende, maar vaak vergeten muziek uit de 17de en 18de eeuw.

18.30 uur: Guido Belcanto & groep, Markt

Reeds drie decennia lang vaart Guido Belcanto, de eigenzinnige zanger, zijn eigen koers, wars van alle modes en trends, stroomopwaarts en zonder compromissen. Belcanto is een genre apart, een stroming op zich. Men noemt hem de populairste volkszanger van Vlaanderen. Terecht, want Guido staat op het toppunt van zijn roem en werkt harder dan ooit tevoren. Hij doet opnieuw beroep op zijn fantastische muzikanten waarmee hij het publiek in verrukking brengt en van verbazing omver blaast.

22.15 uur: Slagerij Vanderstukken, Markt

Neem honderd gram smartlappen, vier sneden levensliedjes en twee stuks van het betere Nederlandstalige lied. Dit alles voor u bereid door Roel Vanderstukken. Roel en zijn bende brengen u een show waar iedereen elk nummer kent en kan meezingen, doorspekt met humor maar steeds met het nodige respect voor zijn oorsprong. Welkom bij Slagerij Vanderstukken!

X