Knappe voorstelling cultuurseizoen 2018 – 2019: Kom binnen en ‘zet ou’

Het ronduit schitterend Kluize — team heeft in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke op een knappe en originele manier het nieuwe cultuurseizoen 2018 — 2019 voorgesteld. De theaterzaal zat afgeladen vol. Het Kluize — team was blij met het succes. Er was op de voorstelling een belangrijke rol weggelegd voor het OLGA-team   en OC De Beweging. Met één conclusie: een schitterend aanbod. Het programma 2018 — 2019 oogt veelbelovend. Na ‘Feesten’ (eerste editie 2012), ‘Op Koers’ (2013), ‘Tussentijd’ (2014), ‘Hartentroef’ (2015), ‘Buiten de Lijnen’ (2016), ‘In de Wolken’ (2017) wordt ‘Zet ou’ het thema in 2018 — 2019. De Kluize brengt een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder van u zijn gading vindt. De Kluize pleit alweer voor ontmoeting, ‘zet ou’ in de comfortabele zetels van de Oosterzeelse cultuurtempel. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De Kluize zet zijn deuren wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. Els Van Nieuwenhove en David De Landsheere: ‘We leggen graag een klemtoon op het winterse locatieproject in de kerk van Gijzenzele met OC De Beweging, De Platte Beurzen en spelers en figuranten uit Oosterzele: Wintersprookjeskwartet. In samenwerking met Het Scheldeoffensief. Onze OLGA-werking: 10 jongeren uit Oosterzele selecteren en programmeren jaarlijks twee voorstellingen voor hun leeftijdsgenoten. De nieuwe website van De Kluize, waarin ook de activiteiten van verenigingen en huurders een plek krijgen: https://www.gcdekluize.be/verenigingslevend, de website bevat ook alle nuttige info inzake zaalverhuur. Daarnaast is er ook een agenda die zowel de eigen programmatie als die van het verenigingsleven naast mekaar op-lijst per maand: https://www.gcdekluize.be/agenda. Enkele ‘grotere’ namen in ons programma: The Scabs, Paul Michiels, Kommil Foo, Zornik, Spinvis, Frivole Framboos, Wannes Cappelle, Johan Heldenbergh, Josse De Pauw, Compagnie Cecilia, Studio Orka, (zeg zelf, een indrukwekkende lijst (R 17), melden Els en David met veel trots. Ze wijzen ook naar de Couleur Locale in het programma 2018 — 2019: het project met OC De Beweging met soprane Ann De Winter, aperitiefconcert met soprane C éline Debacquer , familiekortfilm met Andreas van Der meulen, aperitiefconcert met Andy Dhondt (saxofonist, directeur muziekacademie).

De cover van de nieuwe seizoenbrochure werd geïllustreerd door Isabel Bouttens. Ze zorgde ook voor de raamillustratie op de gevel van GC De Kluize. Isabel woont en werkt in Melle als animatiefilmmaker en illustrator. Daarnaast geeft ze animatiefilmlessen aan jong en oud in de academies van Wetteren en Waasmunster. Onder de naam Atelier Timpetee ontwerpt en verkoopt ze unieke wenskaarten, uitnodigingen en prints. Isabel tekent en filmt in een eigenzinnige en po ëtische stijl.

Programma

Wat mag je verwachten in het seizoen 2018 — 2019? Je hebt keuze uit humor / cabaret, muziek, theater / human interest,film, familievoorstellingen. Te gast in GC De Kluize: Humor/cabaret: Steven Mahieu, De Frivole Framboos, Henk Rijckaert, Han Solo, Stijn Meuris, De valse teefjes, Kommil Foo, Bas Birker, Kamal Kharmach. Muziek: Les Croquettes met Ann De Winter, Paul Michiels, Zornik, Apero Klassiek, Christmas with the London Quartet, Aperitiefconcert Dirk Blanchart, The Scabs, Spinvis Solo, Wannes Cappelle, Apero klassiek. Theater/Human interest: Josse De Pauw & Dominique Pauwels, Lieven Scheire, Petra De Sutter, Stefaan Van Brabandt, Ontroerend Goed, Het Scheldeoffensief, Wim Claeys, Bronks, Berlin, Boris Van Severen   & Jonas Vermeulen, Compagnie Cecilia. Familie: Pepijn Lievens, Film Rosie en Moussa, Theater Stap, Fabuleus & Ballet Dommage, Film Mayerick, Studio Orka.

Ticketverkoop:

Vanaf maandag 4 juni viel de nieuwe seizoenbrochure in de Oosterzeelse brievenbussen. Momenteel loopt de voorverkoopperiode voor abonnementen. Een abonnement kan je zelf samenstellen. Vanaf 4 verschillende voorstellingen per persoon ben je abonnee. Je geniet zo een mooie korting en je krijgt een week voorsprong op de losse en online ticketverkoop. Tijdens de voorverkoopperiode kan je je abonnement niet online inboeken; dat kan enkel via mail (reservaties@oosterzele.be), telefonisch (09 / 363 83 30) of bij de cultuurdienst op de eerste verdieping van GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke. Vanaf maandag 11 juni om 8 u 30 kan je je abonnement en losse tickets ook online reserveren (www.gcdekluize.be). Je kan na die datum uiteraard nog telefonisch, via   e-mail of bij de cultuurdienst bestellen. De cultuurdienst is open van maandag tot vrijdag van 8 u 30   tot 12 u en van 13 u 30 uur tot 16 u. Op vrijdagnamiddag is GC De Kluize gesloten. Op maandagavond is het cultuurcentrum ook open van 18 u tot 20 u. Er is geen bancontact.                   Reporter 17

X