Verpleegsterschool in Hunnegem


Vanaf 3 september start er in de gebouwen van de voormalige priorij Hunnegem te Geraardsbergen een opleiding voor HBO5 verpleegkundige. Het hoger beroepsonderwijs omvat opleidingen op niveau 5 van de Vlaamse kwalificatiestructuur. De initiatiefnemer is het Sint-Augustinusinstituut uit Aalst.

Socio-cultureel centrum
De voormalige priorij Hunnegem wordt vanaf 2012 uitgebouwd tot een eigentijds socio-cultureel centrum. In de gebouwen zijn diverse diensten van de Zorggroep Eclips gehuisvest: de Thuisverpleging Hunnegem, het Dagverzorgingscentrum Hunnegem en een di ëtiste. Daarnaast is Leerpunt er gevestigd. De voormalige Romaanse kerk en de Paxzaal werden ingericht als het museum HUGE — het Museum Hunnegem-Geraardsbergen.

Verpleegsterschool
Dat aanbod wordt vanaf 3 september uitgebreid met een opleiding HBO5 verpleegkundige. Deze innovatieve praktijkgerichte zorgopleiding wordt ingericht door het Sint-Augustinusinstituut uit Aalst.

PRAKTISCH
Verpleegsterschool Hunnegem. Info en inschrijving: 053/70.33.79 of info@sai-aalst.be

Julien Borremans