Zottegem blij met Beemdkroon

De stad Zottegem liet een infobord plaatsen om de aanwezigheid van de zeldzame plantensoort Beemdkroon te beklemtonen.

“We hebben het maairegime aangepast in samenspraak met het  Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen en het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen”, licht  schepen van Leefmilieu Leen Goossens (CD&V)  toe. “Beemdkroon is een voor onze streek immers een bijzondere en vrij zeldzame plant die bloeit van mei tot diep in de herfst. Het is trouwens één van de aandachtssoorten van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen, omdat de soort in Vlaanderen duidelijk achteruit gaat. Binnen het werkingsgebied van het regionaal landschap, dat zich uitstrekt over 17 gemeenten, zijn amper een tiental vindplaatsen gekend. Om dit te beklemtonen wordt de bevolking op de hoogte gebracht van het unieke karakter van deze plant via een infobord.”

 

X