Vierde motorrit politiezone Geraardsbergen-Lierde.

Wachtende motorfietsen op het Kartuizerplein te Lierde.

Op zondag 17/06/018 organiseerde de Lokale Politie Geraardsbergen-Lierde i.s.m. de stad Geraardsbergen en de gemeente Lierde voor de vierde maal een begeleide motorrit.

Kartuizersite

Om en bij de 260 motards vertrokken omstreeks 10u30 aan de historische Kartuizersite te Sint Martens Lierde voor een ca. 130 km lange rit. De colonne doorkruiste onder begeleiding van een zestal politiemotards het prachtige Henegouwse platteland.

Motor zegening

Na de rit werden de motorfietsen opgesteld langsheen de Dender te Geraardsbergen voor de motorwijding door ‘Padre’ Dirk Vannetelbosch. Deze priester is zelf een zeer fervent motorrijder en tevens aalmoezenier van de Blue Knights, de motorclub voor politieambtenaren.

BMW Motorrad Belux

De kers op de taart van deze motorhappening was dat BMW Motorrad Belux Geraardsbergen dezelfde dag had uitgekozen voor de BMW Motorrad day 2018.

Onder de slogan ‘Make Life A Ride’ bracht BMW Motorrad zowel oldtimers, customs als de nieuwste modellen samen voor een behendigheidsparcours op de markt van Geraardsbergen. Er waren een veertigtal motorfietsen ter beschikking om getest te worden.