Steeds meer fietsdiefstallen in Zottegem

Er worden steeds meer fietsen gestolen in Zottegem. Vooral de stationsbuurt blijkt een gevaarlijke plek om je fiets achter te laten

De cijfers zijn stegen van 72 in 2014 en 2015 tot 78 in 2016 en 93 in 2017. Groen Zottegem hoopt dat het stadsbestuur een extra inspanning doet om de diefstallen tegen te gaan, want de camera’s in de stationsbuurt bieden weinig weerwerk. De politie kan geen gebruik maken van de beelden. Groen stelt lokfietsen met een onzichtbaar track en trace systeem voor om de diefstallen een halt toe te roepen. “In andere steden en gemeenten blijken ze efficiënt”, aldus Groen lijsttrekker Heidi Schuddinck. “Bovendien ze ze ook niet zo duur, ze kosten 200 euro.” Tijdens de gemeenteraad liet de meerderheid weten het voorstel in overweging te nemen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X