Voor Zottegem gaat samen met sp.a naar de verkiezingen

Voor Zottegem en SP.A Zottegem hebben zopas bekendgemaakt dat ze samen naar de verkiezingen gaan.

“Na onze bekendmaking kregen we van heel wat  Zottegemnaren  zeer positieve reacties over onze voorstellen en ons project”, klink het bij Louie Van Rijselberge van Voor Zottegem. “Velen konden zich vinden in  onze  voorstellen en daarbij kwam ook meermaals de vraag of we  deze actief in de praktijk willen brengen en willen verwezenlijkt zien. Door deze  positieve reacties en aanmoedigingen  begon het bij ons natuurlijk  te kriebelen  om onze voorstellen  zelf  in de praktijk om te zetten.”

“Blijkbaar was ook sp.a Zottegem onder de indruk van onze voorstellen en campagne, want na  de bekendmaking namen ze  contact met ons op. Ook zij konden zich erg vinden in ons project en  ze  nodigden  ons uit voor een gesprek. Hierbij boden ze aan om als partner aan de gemeenteraadsverkiezingen  deel te nemen en onze voorstellen in  het verkiezingsprogramma op te nemen.  Als 5 jonge Zottegemenaren met een heleboel goesting om Zottegem te verbeteren, was onze keuze  snel gemaakt.    De schepenen van sp.a bewezen de voorbije jaren immers  dat ze veel dingen doen en hierdoor al veel verandering in Zottegem hebben gebracht. En dat was een belangrijke reden om het partnerschap aan te gaan.  

De groep kondigt bij deze  aan, dat ze zullen deelnemen aan de  gemeenteraadsverkiezingen, in  partnerschap  met sp.a.

“We nemen deel aan de verkiezingen met de  lijst  sp.a — Voor Zottegem. Van onze groep zullen Kenny Verbanck en Louie Van Rijsselberge zich  ook  verkiesbaar stellen op  de  gezamenlijke lijst. Wat begon  als een plezant idee tussen vrienden, is  uitgegroeid tot  een zeer positief  partnerschap  met een  progressieve  partij, waarbij we onze eigen voorstellen in  een  verkiezingsprogramma kunnen  gieten  en ze hopelijk ook kunnen uitvoeren  vanaf 2019.

Voor Zottegem gaat deze samenwerking  aan  met veel vertrouwen en  goesting, maar blijft natuurlijk een onafhankelijk project en wil dit ook bewaren.  “Met ons project willen we de vinger aan de pols houden en naast onze eigen voorstellen ook vooral ten rade gaan bij de inwoners van onze stad. De komende maanden zullen we dan ook op stap gaan om meningen, voorstellen en idee ën  van de  Zottegemenaar  te verzamelen en er vervolgens ook iets mee  te doen in ons programma.  We bundelen bij deze dus onze krachten met sp.a en gaan samen voor een progressief  en  positief Zottegem.”