Roofmoord op Geert De Lie uit Zottegem. Opdrachtgever opnieuw veroordeeld tot 20 jaar cel.

29/06/2018 – Zottegem – Bron HLN :

Howard T. (34), die ervan verdacht wordt de opdrachtgever te zijn van de moord op motorhandelaar Geert De Lie in 2011 in Zottegem, krijgt in het hof van beroep in Gent een celstraf van 20 jaar met een herkwalificatie naar poging tot roofmoord. In eerste aanleg kreeg hij 20 jaar cel als mededader van de roofmoord. Volgens zijn advocaat Sven Mary was er geen bewijs tegen T.

Geert De Lie, de eigenaar van Moto’s Geert in Zottegem, werd op 28 oktober 2011 in zijn zaak in Zottegem met acht schoten om het leven gebracht. “Dit was een executie pur sang”, zegt de procureur-generaal in beroep. “Acht schoten, waarvan er vijf de man raakten. Dit zijn zeer zware feiten”

Howard T. was destijds ploegbaas van de bouwvakkers die bij de buren van De Lie aan het werk waren. Op een barbecue zou De Lie over zijn vermogen gepraat hebben, wat niet onopgemerkt voorbij ging. Volgens het Openbaar Ministerie beraamde T. daarop een overval die hij liet uitvoeren door twee kennissen uit het Antilliaanse milieu. In 2014 werden de twee opgespoord in Nederland en uitgeleverd. Helbert E. legde bekentenissen af, maar weigerde medeplichtigen te noemen. Jairo B. en ook Howard T. beriepen zich gedurende het hele onderzoek en proces op hun zwijgrecht.

De rechtbank van Oudenaarde veroordeelde hen alle drie tot 20 jaar cel. E. en B. gingen niet in beroep. Enkel T. blijft volhouden dat hij er niks mee te maken heeft, maar doet er verder halsstarrig het zwijgen toe. Hij weigerde tijdens de behandeling opnieuw om naar de zitting van het hof van beroep te komen. Zijn advocaat Mary blijft volhouden dat er geen bewijs is. “Het enige bewijs dat er is, zijn de ongeloofwaardige verklaringen van Helbert E. Er is hierdoor een tunnelvisie ontstaan waardoor er geen andere mogelijkheid is buiten dan dat mijn cli ënt de opdracht gaf.”

Lees verder:  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/opdrachtgever-van-brutale-roofmoord-op-geert-de-lie-in-beroep-opnieuw-veroordeeld-tot-20-jaar-cel~a2b9ea180/?utm_medium=rss&utm_content=Zottegem

X