Weerom kleurde Lierde rood… en het is nog niet gedaan.

Een wedstrijd thuis in je luie zetel bekijken kan natuurlijk gezellig zijn doch het is steeds fijner om een match te bekijken op een groot scherm tussen een massa uitgelaten supporters. En juist daarom ging ik, zoals zo vele anderen, donderdag laatstleden weer op pad om te kunnen genieten van de match tussen onze Rode Duivels en the Three Lions.

In Lierde kon men weerom kiezen waar men deze historische match zou volgen. Ofwel in OC De Lier, waar de gemeentelijke Sportraad instond voor de organisatie. Ofwel een zeshonderd meter daar vandaan in en om caf é ’t Kelderke op de Caudenberg waar caf ébaas Jempy Van Audenhove een heus WK-fandorp cre ëerde.

Op beide locaties kleurde het rood van de supporters en was het op en top ambiance. Vooral na de overwinning van onze Duivels was het hek van de dam en kon men het gejuich en gezang tot kilometers ver in de omtrek horen.

Binnen of buiten

In OC De Lier diende men de match in de zaal te volgen. Misschien was dit wel de reden dat menig supporter bij de rust verhuisde naar de openluchtvertoning aan caf é ’t Kelderke. Binnen zitten bij zulk warm weer, met dan nog de bijkomende hitte van de strijd op het scherm was echt geen aanrader.

 

In OC De Lier werden na de match ook nog de twee best verklede supporters uitgekozen. Beiden mochten van Sportraad voorzitter Lu De Glas en Sportschepen Marc de Ville een mooie prijs in ontvangst nemen.

Voorzitter sportraad Lu De Gelas en Schepen van Sport Marc De Ville.
Marc De Ville, Lu De Gelas, Joke De Sutter, Kurt De Gelas.

Belgi ë – Japan

Voor de match Belgi ë — Japan van deze avond heeft men opnieuw de keuze om deze op groot scherm te gaan bekijken ofwel in de Lier ofwel bij Jempy aan caf é ’t Kelderke. Hier zal het WK fandorp zelf iets uitgebreider zijn want van 19u tot 24u wordt de straat van aan de brug tot aan het rondpunt afgesloten.

WKfandorp
Caf é ’t Kelderke
Belgi ë-Engeland
Caf é ’t Kelderke