Studenten maken kookboek voor mensen met overgewicht

Ine Pandelaere (20) en Elfriede De Visscher (21) uit Oosterzele, studenten Voedings- en dieetkunde aan hogeschool Odisee (Technologiecampus Gent), hebben een kookboek gemaakt voor kinderen met overgewicht. “Het boek is gericht op kinderen die een verblijf in Zeepreventorium De Haan achter de rug hebben. Hopelijk stimuleert ons kookboek hen om een gezonde levensstijl aan te houden.” Het project kadert in de bachelorproef van Ine en Elfriede, ter afsluiting van hun opleiding.

Het Zeepreventorium De Haan is een medisch revalidatiecentrum voor kinderen met chronische aandoeningen zoals obesitas. “Wij willen er met ons kookboek voor zorgen dat ze na hun verblijf de aangeleerde gezonde levensstijl voortzetten”, zegt Ine Pandelaere. “Ons kinderkookboek bestaat uit 26 gerechten. Dat zijn deels bestaande gerechten die we gepimpt hebben, en deels gerechten die we zelf hebben bedacht en samen met di ëtisten van het Zeepreventorium hebben uitgewerkt.” Elfriede legt uit: “We hielden rekening met enkele belangrijke aspecten: de recepten moesten eenvoudig, budgetvriendelijk en gezond zijn. Zo blijft het haalbaar voor jongeren en kinderen. Bovendien gaven we het geheel een speelse toets door de familie Zeppie te introduceren, een familie bestaande uit ludiek getekende etenswaren. Die begeleiden de kinderen doorheen het boek.”

Over Odisee

Hogeschool Odisee biedt 25 bacheloropleidingen in 6 studiegebieden (Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Biotechniek, Gezondheidszorg, Bedrijfskunde en Technologie) en diverse vervolgopleidingen. Odisee, dat zo’n 10.000 studenten telt, is het resultaat van de fusie tussen Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en KAHO Sint-Lieven. Beide scholen hebben jarenlang hun stempel gedrukt op het Vlaams hoger onderwijs en met Odisee bouwen ze samen verder op hun rijke ervaring. De hogeschool biedt onderwijs aan via een integraal talentbeleid waarbij diversiteit en een nauwe band met het bedrijfsleven speerpunten zijn. Daarvoor zorgen de circa 1.000 personeelsleden van de school. Voor meer info, surf naar www.odisee.be. DDL