‘Ontbijt in een wijk’, een succesformule van Landelijke Gilde

Landelijke Gilde Oosterzele heeft alweer een geslaagd ‘Ontbijt in een wijk’ georganiseerd. Voor de editie 2018 trok men naar hartje Oosterzele. Ook op deze editie werd de ‘ontmoeting’ gestimuleerd (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

De Oosterzelenaars kregen een unieke kans om deel te nemen aan het dorpsontbijt. Heerlijk, om dorpsgenoten samen te zien ontbijten. Duidelijk, velen hadden zin in een uitgebreid ontbijt, met alles erop en eraan. ‘Het bevalt ons zeer, het sociaal contact, het gevoel één grote familie te zijn’, klinkt het bij deelnemers. Het concept van de Landelijke Gilde blijft in de fusiegemeente aanslaan. Het bestuur, onder voorzitterschap van de onvermoeibare Danny Meersman, blikt heel tevreden terug en kreeg veel waardering voor het lovenswaardig initiatief. ‘We gaan door met het concept en willen er steeds een sociaal gebeuren van maken’, klinkt het eensgezind bij de hechte LG — familie. ‘Ontbijt in een wijk’ moedigt het samenhorigheidsgevoel aan én een gezondere levensstijl.
Het bestuur van de Landelijke Gilde, Danny Meersman, Alex Meersman, Marc Leus, Danny De Cuyper, Luc Degroote, Antoine De Turck, Geert Goeteyn, Mario Limpens, Filip Van Bockstaele, Didier Van den Bussche, Patrick Van Winghem, Danny Vanderstraeten, Peter Verliefde en Wilfried Verspeeten, mag eveneens fier zijn op de titel ‘Dorp in de Kijker 2018’. ‘Ontbijt in een wijk’ is al lang de kinderschoenen ontgroeid. Het is een mooie traditie. Gelukkig kreeg Landelijke Gilde Oosterzele een ruime respons. Het kan niet anders dat de traditie in 2019 wordt voortgezet. LG nodig je van harte uit op de volgende activiteiten. Noteer alvast: Ostresele stapt! (zaterdag 28 juli), Fietstocht voor het hele gezin (zondag 2 september), Bank zoekt plek in Oosterzele (september- oktober), verlichte dorpstocht (zaterdag 6 oktober).                                                                           Reporter 17