Jos Penninck presenteert nieuw boek ‘De lokgroep van het Zuiden’

Voor een ruim belangstellend publiek heeft Jos Penninck in bib Scheldewindeke zijn tweede boek ‘De lokgroep van het Zuiden’ officieel voorgesteld. ‘De doelstellingen blijven dezelfde: vanzelfsprekend het vermaak van de lezer, maar ook de steun aan de Oosterzeelse vzw Pajoma, die de bouw van een school plus tehuis voor weeskinderen in Oeganda mogelijk maakt’, speechte de fijnzinnige auteur Jos Penninck. (Reporter 17, foto’s   Danny De Lobelle)

De Oosterzeekse bibliotheek bleek nog maar eens de ideale locatie om een nieuw boek te lanceren. Schepen van cultuur Marleen Verdonck feliciteerde Jos Penninck met zijn boek en had veel woorden van lof voor het mooie project. De ‘Lokgroep van het Zuiden’ is een vervolg op zijn eerste boek ‘Bridge in de gendarmerie’ dat twee jaar geleden werd uitgegeven. Zijn nieuwste creatie is opnieuw een cocktail van bridge en humor. Echte literatuurliefhebbers zullen in hun boekenkast een plaatsje moeten vrijmaken voor ‘De lokgroep van het Zuiden’. Interesse? Je kan het boek bestellen via jos.penninck@yahoo.com. Omdat in het leven niet alles ‘glamour en glitter’ is, zet Jos Penninck zich graag in voor het goede doel. Hij steekt er zijn hart en ziel in, Jos Penninck is het project van Pamoja heel genegen. Ook illustrator Mugo tekende present op de voorstelling van het boek. Ze willen graag hun steentje bijdragen om weeskinderen in Oeganda een beter leven en toekomst te bieden.
Pamoja vzw zorgt in de oorlogsgevoelige regio van Zuidwest Oeganda (grens met DR Congo) voor de ondersteuning van de lokale NGO Komoc. De organisatie staat in voor onderwijs, onderdak en gezonde voeding van een tachtigtal weeskinderen. Er is momenteel een wachtlijst van 150 kinderen. Je kan Pamoja steunen door lid te worden, stort 25 euro op rekeningnummer BE84 0689 3015 5659. Uiteraard zijn ook giften welkom.           Reporter 17