Eerste zege voor Mellenaar Arthur Senrame bij de junioren.


Een vijftigtal renners kwam in het broeierig hete Merelbeke-Kwenenbos zijn rugnummer afhalen. De hitte hield een drietal niet tegen om er meteen keihard in te vliegen.

De drie werden er vijf en meteen was de goede trein vertrokken. Liam Slock, Emano Permentier, Lars Lievens, Arthur Senrame en Aaron Van Der Beken verstonden elkaar zeer goed en bouwden hun voorsprong al heel vlug uit tot 1 minuut. De anderen moesten lijdzaam toezien hoe het leidende quintet elke ronde steeds verder wegreed. Pieter-Jan De Lange, Jelle De Geyter, Lorenz Van De Wynkele, Justin Coppernolle, Kyan Van Holsbeeck   en Gregory Schelfhout probeerden nog om de krachten te bundelen en samen wat dichter te komen, maar het waren integendeel de leiders die verder uitliepen tot meer dan 4 minuten. Het gevolg was dat de laatste twee ronden van de wedstrijd nog slechts vijf renners in koers waren en de rest dus vroegtijdig de koers moest verlaten wegens een te grote achterstand. Permentier moest vooraan nog eventjes de rol lossen, maar dichtte toch opnieuw de kleine kloof. De laatste ronde was er nog eentje op low tempo. Met vijf dan maar de laatste kilometer in en niemand die de spurt nog kon ontlopen. In de spurt toonde Mellenaar Senrame zich de duidelijk de snelste en won voor zijn ploegmakker Lars Lievens. Aaron Van Der Beken wist zich na een knappe wedstrijd nog de derde plaats toe te eigenen. Liam Slock en Emano Permentier sloten de wedstrijd als vierde en vijfde af. Voor Senrame was het de eerste zege van het seizoen. De Mellenaar die ook op de piste mooie resultaten boekt was dan ook super tevreden en kon naar eigen zeggen zijn piste ervaring in de spurt goed gebruiken.  Naar ons mening zal het allicht bij deze ene overwinning niet blijven nu hij boordevol vertrouwen de rest van het seizoen kan aansnijden. (Erwin De Clercq)

 

Uitslag:

1 SENRAME ARTHUR

2 LIEVENS LARS

3 VAN DER BEKEN AARON

4 SLOCK LIAM

5 PERMENTIER EMANO

6 DE LANGE PIETER-JAN op 6’25”

7 DE GEYTER JELLE

8 VAN DE WYNKELE LORENZ

9 COMPERNOLLE JUSTIN

10 VAN HOLSBEECK KYAN

11 SCHELFHOUT GREGORY

12 DE PAUW ROBBE op 8’18”

13 DECABOOTER LANCE

14 CLAUWAERT MAARTEN

15 ONDERBEKE NIELS