Oosterzele viert Vlaamse feestdag

Zoals de traditie dat wilt, feest Oosterzele ook dit jaar in het teken van de Vlaamse feestdag. Cultuur Oosterzele zal je graag

op zondag 8 juli om 11 uur in GC De Kluize verwelkomen voor het concert Nonkel Tony met Hans Van Cauwenberghe en Yao Issifou. (Reporter 17, foto DDL).

Nonkel Tony brengt kleinmenselijke verhalen van hier en ginder. Het Vlaanderen van onder de kerktoren is zo goed als verdwenen. Nonkel Tony laat een stuk van ons nieuw verhaal zien en laat ons delen in de schoonheid en de rijkdom van verschillende culturen, die van hier en die van nieuwkomers. Die van ons samen. Yao danst en zingt mee in het Nederlands en in de talen van haar land Togo waardoor het geheel een universeel karakter krijgt. Met de zoete klanken van de piano (Antoon Offeciers) en de warme contrabas (Otto Kint) staat Nonkel Tony voor intimiteit, warmte en ontroering.   Het is geweten, Hans Van Cauwenberghe schrijft niet enkel de liedjes maar zorgt ook voor de ambiance waarmee hij steeds zijn publiek op de hand krijgt. ‘Nonkel Tony’ is het nieuwe muziekproject van Thuis-acteur Hans Van Cauwenberghe en Yao Issifou.   Nonkel Tony is de naam van zijn overleden Nonkel die hem piano leerde spelen. Nonkel Tony gaat verder in de lijn van BAZAAR en HANS, Nederlandstalige eigen nummers, maar de teksten gaan dieper en krijgen een eigen Afrikaanse toets. Aansluitend op het concert wordt u een receptie aangeboden. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij de cultuurdienst (in GC De Kluize), via reservaties@oosterzele.be, via 09 / 363 83 30 of via de website www.gcdekluize.be.                       Reporter 17

X