Open Vld Lierde stelde zijn sterk en enthousiast team voor.

Nadat de partijleden de voorgelegde ontwerplijst unaniem hadden goedgekeurd, kondigde voorzitter Jelle De Tandt aan dat de partij onder Open Vld Lierde naar de kiezer trekt.

Open Vld voorzitter Jelle De Tandt

Trotse liberalen

โ€œ Bij ons is het duidelijk, wij zijn trotse liberalen. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn, zonder betutteling en zelf zijn of haar eigen levenspad kan uitstippelen. We geloven in vooruitgang, vernieuwing en verbetering. Wij zijn optimisten! Voor ons is het dan ook een logische keuze dat wij onder de naam Open Vld Lierde naar de kiezer trekken โ€ aldus de voorzitter.

Energieke mix van jong en oud

Lijsttrekker Melissa Dooms voegde hier nog het volgende aan toe: โ€œOnze lijst is een mix van jong en oud, maar bovenal een lijst vol enthousiaste, ge รซngageerde en sterke kandidaten. De oudste, onze nestor, is 78. Onze benjamin is 22. We hebben zeven personen tot 35 jaar, waarvan vier twintigers, wat onze gemiddelde leeftijd op 45 brengt. We hebben dus heel wat jongvolwassenen kunnen overtuigen van ons project. Nieuwe, maar ook vertrouwde gezichten zijn terug te vinden, die hun ervaring graag delen met de nieuwe generatie.โ€

Wit konijn

Tot menigeen zijn verbazing is รฉรฉn van de nieuwe gezichten op de lijst oud-burgemeester Antoine Merckaert. ย Hij is gewezen schepen van Openbare Werken en oud-burgemeester. Na jaren politieke inactiviteit is hij bereid om het enthousiaste jonge team te coachen en te ondersteunen.

Lierdenaren krijgen inspraak in het programma

โ€œDe vernieuwde lijst staat voor een nieuwe aanpak en frisse idee รซn. De kandidaten zijn al enkele weken bezig met huis aan huis bezoeken waarbij men luistert naar de mening van de burger op een aantal algemene beleidsvragen.โ€ wist lijsttrekker Melissa Dooms te vertellen.

Mascotte Nishka.

Als symbolische nr. 18 stelde men ons de lijstmascotte Nishka voor. ย Met de verduidelijking: โ€œEen mascotte hebben, is leuk, maar om verkiezingen te winnen hebben we meer nodig. Sterke kandidaten, mensen die willen meewerken aan ons nieuw project om van Lierde een vijfsterren gemeente te maken waar het goed is om te wonen, werken en ontspannen. En sterke kandidaten, beste vrienden, dat hebben we!โ€ zette Melissa de voorstelling van haar team in.

Overzicht van de kandidaten

Lijsttrekker Melissa Dooms

De Open Vld lijst wordt getrokken door een straffe madam. Melissa Dooms staat tussen de mensen, heeft tonnen energie, is gedreven en heeft de ambitie om van Lierde de beste gemeente van Vlaanderen te maken. Na 6 jaar als gemeenteraadsvoorzitter heeft ze bewezen haar mannetje te kunnen staan en deinst ze daarbij niet terug om de toon te zetten. Ze is met andere woorden klaar om Lierde naar de toekomst te leiden. Melissa Dooms

Op plaats 2: Marc De Ville

Heeft met zijn 18 jaar ervaring al veel mooie projecten kunnen realiseren, denk maar aan de sporthal en het recreatiedomein. Hij heeft de ambitie om van Lierde de fietsgemeente bij uitstek te maken.

Op plaats 3: Antoine Merckaert

Hij is รฉรฉn van de nieuwe mensen die toch een vaste waarde is. Was ooit de jongste burgemeester van Vlaanderen. Als financieel manager, gewezen schepen en burgemeester, voegt hij bergen know-how en vertrouwen toe aan de groep.

Op plaats 4: Daisy Blondeel.

Is รฉรฉn van de oudere kandidaten op de lijst en daardoor d รฉ geknipte persoon om mee te werken aan het seniorenbeleid als voorzitter van ziekenzorg Samana.

Op plaats 5: Jelle De Tandt

Ingenieur en partijvoorzitter en in die functie al jaren nauw betrokken achter de schermen van de partij. Hij is actief in de milieuraad.

op plaats 6: Luc Vanden Abeele

Bestuurslid in het feestcomit รฉ te Hemelveerdegem en daarbij 30 jaar zelfstandige schrijnwerker.

Op plaats 7 Mieke Van De Pontseele

Verpleegkundige en als boerendochter heeft ze een speciale zwak voor de landbouw.

Op plaats 8: Frank Vercleyen

Bestuurslid van Jong Vld en lid in de Jeugdraad van Lierde.Werkt in de financi รซle wereld, is secretaris plaatselijk Open Vld bestuur.

Op plaats 9: Evie Van den Bossche

Zingt en danst bij Love 2 Dance en wil voluit meewerken aan de vooruitgang van ย Lierde.

Op plaats 10: Bart Eeman

Werkzaam als senior service manager bij Bpost. Sinds zijn 7e speelt hij voetbal bij VCE Deftinge, waar hij secretaris is

ย Op plaats 11: Isabelle De Roeck.

Wil Lierde als wandel- en fietsgemeente uitbouwen.

Op plaats 12: Enzo Van Den Kerckhove

Is de benjamin van de ploeg. Afgestudeerd in bedrijfsmanagement, optie internationaal ondernemen en wil zich inzetten om de steun aan Lierdense ondernemers en jeugd te bevorderen.

Op plaats 13: Sandra Segat

Afkomstig uit Zottegem, heeft Italiaanse roots, maar heeft zich ondertussen goed geworteld in Lierde.

Op plaats 14: Gerda Goeminne

Gepensioneerde. Zet met haar B&B het Goudsbloempje Lierde op de toeristische kaart.

Op plaats 15: Dieter De Spiegeleer

Nieuwkomer. Gefascineerd door de blockchaintechnologie.

Op plaats 16: Nina De Smet

Is carnavalist in hart en nieren, steeds vergezeld van haar trouwe hond Nishka. Door haar opleiding van referentiepersoon dementie volledig klaar om mee te timmeren aan een dementievriendelijk Lierde.

Lijstduwer: Antoine Verhelst

Ouderdomsdeken en nestor van het team. Het is een man met vele talenten. Draagt jong en oud in zijn hart, maar heeft speciale aandacht voor de senioren in Lierde.

 

X