Emiel De Preter wint sluiting van Windeke kermis bij de nieuwelingen.


Op de laatste dag van Windeke kermis kwamen er 62 nieuwelingen hun rugnummer afhalen. Onder hen ook heel wat renners uit het buitenland, zoals Amerikanen en Nederlanders.

Op het einde van de tweede ronde had zich een duo lichtjes afgescheiden. Achille Demares en Lucas Rogiers kregen echter geen vrijgeleide van het peleton. Het vele premiegewin aan de aankomstlijn zorgde er wel voor dat we iedere ronde een andere situatie te zien kregen. Ook Jente Boons waagde zich aan een uitval, maar ook hij had geen succes. Na 6 ronden wedstrijd was het wel menens. Dries Verstappen ging er op zijn ééntje vandoor en had meteen een voorsprong van een vijftiental seconden. Gil Gelders uit Meldert en Emiel De Preter uit Wiekevorst bundelden hun krachten en reden naar de leider toe. Bij het leiderstrio was de verstandhouding meteen goed en dat resulteerde in een voorsprong die stelselmatig groter werd. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden ze zelfs driekwart minuut voorsprong op de eerste achtervolger, Louis Debuysschere, en anderhalve minuut op het peleton. Op het einde van die allerlaatste ronde keken de drie elkaar het wit nog uit de ogen, met als gevolg dat een deel van de achtervolgers hen op de hielen zat. Maar de drie konden dan toch spurten voor de overwinning. Hierin toonde De Preter zich duidelijk de snelste voor Dries verstappen en Gil Gelders. Enkele tellen later legde Louis Debuyssschere beslag op de vierde plaats en konden nog enkele renners het peleton ontvluchten om alsnog een mooie ereplaats in de wacht te slepen. Voor De Preter was het pas zijn eerste overwinning van het seizoen. De verre verplaatsing vanuit het Antwerpse Wiekevorst heeft dus geloond. (Erwin De Clercq)

Uitslag:

1 DE PRETER EMIEL

2 VERSTAPPEN DRIES

3 GELDERS GIL

4 DEBUYSSCHERE LOUIS   +0 ´10″

5 DEMAN BREM +0 ´14″

6 DE CRUYENAERE STAN +0 ´25″

7 LAUWEREYS TJEBBE +0 ´40″

8 D ´HONDT DANTÉ

9 LIEVENS NIELS

10 TEERLINCK ALEXANDER

11 DE GROOTE VASCO

12 MAAS MARIJN

13 ANDERSON RIES

14 DAVIDSON LANCE

15 KERCKAERT EMIEL