Brakelse N-VA gaat voor 5 zetels

 

De Brakelse N-VA blaakt van zelfvertrouwen. Voor het eerst trekt de partij met een volledige lijst naar de kiezer. De Vlaams-nationalisten stellen zich dan ook een aantal duidelijke doelen: minstens vijf zetels én meebesturen in Brakel. Lijsttrekker Jan Haegeman is klaar om de burgemeesterssjerp te omgorden.

Zaterdagochtend bogen de Brakelse N-VA-leden zich over het programma en de kandidatenlijst voor de verkiezingen. Voor het eerst zal de partij met 23 namen naar de kiezer kunnen trekken. De lijst werd dan ook unaniem goedgekeurd. Huidig fractieleider Jan Haegeman is lijsttrekker, OCMW-raadslid Liesbeth Ghijsels staat op de tweede plaats.

Jan Haegeman: “Ik ben supertrots lijsttrekker te mogen zijn van zo’n sterke ploeg. Elk van onze kandidaten verdient het om op 14 oktober verkozen te zijn. Onze doelstelling is dan ook om minstens vijf zetels in de wacht te slepen en gegarandeerd onze stempel te drukken op het beleid van de komende jaren.

De opvallendste thema’s in het verkiezingsprogramma van de N-VA gaan over de mobiliteit en de dreigende verstedelijking van de gemeente.

Jan Haegeman: “Je vlot en veilig verplaatsen met de wagen of de fiets is echt een pijnpunt in Brakel. Om nog maar te zwijgen over het vinden van een parkeerplaats. We gaan dat met onze partij grondig aanpakken. Met de N-VA gaan we bovendien een dam opwerpen tegen de verdere verstedelijking van onze groene gemeente. Laat Brakel maar gewoon Brakel blijven: een warm en veilig nest voor onze inwoners.”

Gevraagd of hij kandidaat-burgemeester is, is Jan Haegeman stellig:

Jan Haegeman: “Ik zal in de eerste plaats doen wat nodig is om van Brakel een betere plek te maken. Als het nodig is dat ik daarvoor burgemeester word, zal ik uiteraard mijn verantwoordelijkheid met plezier opnemen. Maar bij ons draait het niet om persoonlijke populariteit. Bij de N-VA gaat om programma en visie. En wij hebben én een ijzersterk programma én de juiste mensen om het te verwezenlijken. Ik heb er alle vertrouwen in.

Op de lijst die zaterdag werd meegedeeld ontbreken nog een aantal namen. De N-VA maakt zich sterk dat ook die tegen half augustus bekend zullen zijn.

Namen die al ingevuld zijn op de Brakels N-VA lijst

 

 1. JAN HAEGEMAN
 2. LIESBETH GHIJSELS
 3. KRISTOF DE RUYCK
 4. NELE RIBBENS
 5. LUCRECE MATTHIJS
 6. LIEVEN VAN DAMME
 7. JAN PAELEMAN
 8. ZOË CHEVALIER
 9. MONIQUE VAN OPDORP
 10. MICHEL D’HOSE
 11. nog te bevestigen
 12. ERIKA HOORNAERT
 13. MARIE-JEANNE COSYNS
 14. nog te bevestigen
 15. JAN VANHAVER
 16. ANN VANDEPONTSEELE
 17. CARINE VAN ACHTER
 18. nog te bevestigen
 19. nog te bevestigen
 20. nog te bevestigen
 21. nog te bevestigen
 22. LIEVEN BAUWENS
 23. KRIS COOMAN
 24.