Open Vld Brakel stelt ontwerplijst voor met 23 enthousiaste kandidaten

 

 

Open Vld Brakel heeft gisteren zijn ontwerplijst voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Huidig titelvoerend burgemeester Alexander De Croo trekt de lijst van 23 enthousiaste kandidaten die de volgende zes jaar Brakel nog beter willen maken.

 

Alexander De Croo:  “Zes jaar geleden trokken we naar de kiezer met de belofte om Brakel opnieuw te doen bruisen. De voorbije jaren kreeg onze gemeente een echte facelift. Een grondige vernieuwing van de dorpskern van Nederbrakel, de verdere uitbouw van De Rijdt, een modern en functioneel politiegebouw en heel wat investeringen in betere straten en trottoirs. Noem maar op. Wie de voorbije matchen van de Rode Duivels naar het gemeenteplein van Nederbrakel afzakte, voelt dat Brakel meer bruist dan ooit tevoren. Die lijn willen de volgende zes jaar verder trekken. Door meer te investeren maken we Brakel nog beter. Deze 23 toppers zijn er klaar voor!”

 

Vertrouwde waarden en nieuwe gezichten
Alexander De Croo, titelvoerend burgemeester, voert de lijst aan. Na hem volgt waarnemend burgemeester Marleen Gyselinck en gemeenteraadslid Stefaan Devleeschouwer die de voorbije jaren ook de burgemeesterssjerp droeg. Schepen Sabine Hoeckman, OCMW-voorzitter Marijn De Valck en schepen Peter Vanderstuyf vervolledigen de top-zes. De ontwerplijst wordt geduwd door schepen Andr é Flamand en ereburgemeester Herman De Croo. De ontwerplijst wordt nu voorgelegd aan de leden van Open Vld Brakel.

 

Alexander De Croo:  “Ik ben zeer blij dat naast een aantal vertrouwde waarden ook acht nieuwe gezichten zich willen engageren. Dit is een bijzondere sterke lijst. Iedere kandidaat is actief in het sociaal leven in Brakel, of het nu gaat om het verenigingsleven of de buurt waar ze wonen. Ik ben zeer trots dat ik dit team mag aanvoeren.”

 

Laatste hand aan programma

Intussen legt het team van Open Vld Brakel ook de laatste hand aan het programma waarmee ze op 14 oktober naar de Brakelse kiezer trekken. Daarbij baseren ze zich op de Brakel Bruist-enquête waaraan honderden Brakelaars deelnamen.  “É én ding staat vast: we willen blijven investeren in Brakel. Alleen zo kunnen we de dienstverlening voor Brakelaars verbeteren, de ondersteuning voor ons rijke gemeenschapsleven versterken en het nog aangenamer maken om in Brakel te wonen,”besluit Alexander De Croo.

 

Ontwerplijst Open Vld Brakel

 

 

 1. Alexander De Croo
 2. Marleen Gyselinck
 3. Stefaan Devleeschouwer
 4. Sabine Hoeckman
 5. Marijn Devalck
 6. Peter Vanderstuyf
 7. Marcel Saeytijdt
 8. Karen Vekeman
 9. Johnny Roos
 10. Wesley Roos
 11. Delphine Bogaert
 12. Marc De Pessemier
 13. Nancy De Geeter
 14. Bartel Seghers
 15. Anja Van den Borre
 16. Amber Coppens
 17. Marleen Aubeeck
 18. Tom De Geyter
 19. Sofie Destercke
 20. Jolanne Vander Maelen-Cabo
 21. Sabine Burens
 22. Andr é Flamand
 23. Herman De Croo