Brakelse CD&V stelde kandidaten voor

“Zot van Brakel ” is de campagnetitel waarmee CD&V Brakel naar de kiezer trekt.

 

Voorzitter Kris Wattez: “Hiermee willen  we aangeven dat we houden van onze mooie gemeente, zijn verenigingen, zijn mensen.

En dat we meteen alles in het werk zullen stellen om van Brakel d é parel van de Vlaamse Ardennen te maken.

Maar er is meer. In het kaartspel is een zot de “joker”.

CD&V wil de joker zijn in het Brakels politiek landschap.

“Verrassend sprankelend”, een beleid op maat van de mensen en met een positieve blik naar de toekomst, zo willen we  dat het Brakels beleid gevoerd wordt.

De enige weg voor Brakel is “De weg vooruit”.

Kiezen voor CD&V en haar mensen is dus kiezen voor een sprankelende toekomst voor onze gemeente.”

 

 

Onze highlight: koning fiets ,  investeren in mensen, ontmoeten

Kris Wattez: “In de  huidige beleidsperiode werd nul meter fietspaden aangelegd. Beschamend voor een gemeente  die door heel wat fietsers aangedaan wordt.

CD&V wil dat de fietser “koning ” wordt in Brakel en zal er daarom op toezien dat er flink geïnvesteerd  om het de fietsers zo aangenaam mogelijk te maken.

Elke burger  heeft het recht om op een veilige  manier van zijn deelgemeente naar het centrum te fietsen. We kiezen daarom voor veilige en snelle fietsverbindingen vanuit elke deelgemeente.

Naast de aandacht voor stenen, een nieuw – toegankelijk – duurzaam administratief centrum en zwembad,    moet er ook geïnvesteerd worden in mensen.

Het verenigingsleven, h ét  cement van onze  maatschappij, moet een extra boost krijgen.

In dit kader past ook een oplossing voor de zonevreemde sportterreinen, waarvoor we een oplossing in petto hebben.

Verder moet er ook werk gemaakt worden van de verkeersstromen Rondweg-Geraardsbergsestraat  en moeten we verder investeren in sociale huisvesting.

De uitbouw van de centrumstraten, in samenspraak met alle actoren op het terrein, tot h ét kloppend hart van Brakel is een aandachtspunt.

Maar  ook de deelgemeenten mogen niet in een verdomhoekje geduwd worden. Wat te denken van het idee om elke deelgemeente een budget toe te kennen waarbij de inwoners van de  deelgemeente, verenigd in een dorpsraad,    zelf bepaalde  idee ën mogen  uitwerken? Is dit niet summum van  participatie?

Het volledige verkiezingsprogramma zal binnenkort beschikbaar zijn.”

 

 

De kandidaten :

 

De CD&V -lijst krijgt een flinke verjongingskuur.

12 van de 23 kandidaten dingen voor de eerste keer mee naar de gunst van de kiezer.

 

Lijsttrekker : Stephan Van Den Berghe (57)

Lijstduwer : Morreels Noel (70)

 

Huidige raadsleden : Kris Wattez (51), Lien Braeckman (37), , Leen De Langhe (33)  Bart Morreels (37) en Lisbet Van de Maele (43)

 

Reeds aanwezig bij de vorige verkiezing(en) : Andr é Soetens (65), Hilde  Petrus (51), Marie-Rose Livyns (57) en Hilde De Temmerman (42)

 

Nieuwe kandidaten : Valerie Vandermaelen ( 40) , Gregory Baeskens (41), Marijke Vanderdonckt (58), Sidy De Bruyn ( 28), Steffie De Couvreur( 24), Lajos Verlez (26), Bosman Marc (53), Mich Vermeiren (47), Davy Vanderpoorten (33), Vic  Carbonnelle (46) en Sabine Vincke (42)