Brakelse CD&V stelde kandidaten voor

“Zot van Brakel ” is de campagnetitel waarmee CD&V Brakel naar de kiezer trekt.

 

Voorzitter Kris Wattez: “Hiermee willen we aangeven dat we houden van onze mooie gemeente, zijn verenigingen, zijn mensen.

En dat we meteen alles in het werk zullen stellen om van Brakel dé parel van de Vlaamse Ardennen te maken.

Maar er is meer. In het kaartspel is een zot de “joker”.

CD&V wil de joker zijn in het Brakels politiek landschap.

“Verrassend sprankelend”, een beleid op maat van de mensen en met een positieve blik naar de toekomst, zo willen we dat het Brakels beleid gevoerd wordt.

De enige weg voor Brakel is “De weg vooruit”.

Kiezen voor CD&V en haar mensen is dus kiezen voor een sprankelende toekomst voor onze gemeente.”

 

 

Onze highlight: koning fiets ,  investeren in mensen, ontmoeten

Kris Wattez: “In de huidige beleidsperiode werd nul meter fietspaden aangelegd. Beschamend voor een gemeente die door heel wat fietsers aangedaan wordt.

CD&V wil dat de fietser “koning ” wordt in Brakel en zal er daarom op toezien dat er flink geïnvesteerd om het de fietsers zo aangenaam mogelijk te maken.

Elke burger  heeft het recht om op een veilige manier van zijn deelgemeente naar het centrum te fietsen. We kiezen daarom voor veilige en snelle fietsverbindingen vanuit elke deelgemeente.

Naast de aandacht voor stenen, een nieuw – toegankelijk – duurzaam administratief centrum en zwembad,  moet er ook geïnvesteerd worden in mensen.

Het verenigingsleven, hét cement van onze maatschappij, moet een extra boost krijgen.

In dit kader past ook een oplossing voor de zonevreemde sportterreinen, waarvoor we een oplossing in petto hebben.

Verder moet er ook werk gemaakt worden van de verkeersstromen Rondweg-Geraardsbergsestraat  en moeten we verder investeren in sociale huisvesting.

De uitbouw van de centrumstraten, in samenspraak met alle actoren op het terrein, tot hét kloppend hart van Brakel is een aandachtspunt.

Maar ook de deelgemeenten mogen niet in een verdomhoekje geduwd worden. Wat te denken van het idee om elke deelgemeente een budget toe te kennen waarbij de inwoners van de deelgemeente, verenigd in een dorpsraad,   zelf bepaalde ideeën mogen uitwerken? Is dit niet summum van participatie?

Het volledige verkiezingsprogramma zal binnenkort beschikbaar zijn.”

 

 

De kandidaten :

 

De CD&V -lijst krijgt een flinke verjongingskuur.

12 van de 23 kandidaten dingen voor de eerste keer mee naar de gunst van de kiezer.

 

Lijsttrekker : Stephan Van Den Berghe (57)

Lijstduwer : Morreels Noel (70)

 

Huidige raadsleden : Kris Wattez (51), Lien Braeckman (37), , Leen De Langhe (33)  Bart Morreels (37) en Lisbet Van de Maele (43)

 

Reeds aanwezig bij de vorige verkiezing(en) : André Soetens (65), Hilde Petrus (51), Marie-Rose Livyns (57) en Hilde De Temmerman (42)

 

Nieuwe kandidaten : Valerie Vandermaelen ( 40) , Gregory Baeskens (41), Marijke Vanderdonckt (58), Sidy De Bruyn ( 28), Steffie De Couvreur( 24), Lajos Verlez (26), Bosman Marc (53), Mich Vermeiren (47), Davy Vanderpoorten (33), Vic Carbonnelle (46) en Sabine Vincke (42)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X