Politie roept jonge amokmakers halt toe

De politie diende tussenbeide te komen na een vechtpartij in de Hopsitaalstraat in Zottegem. Er volgden twee bestuurlijke aanhoudingen.

De feiten speelden zich af in de nacht van vrijdag op zaterdag, na afloop van de uitzendingen van de WK-match van de Rode Duivels in het centrum. Enkele jonge amokmakers vielen supporters lastig en lokten in de Hospitaalstraat een vechtpartij uit. Volgens getuigen werd ook een deur ingetrapt. De politie werd opgeroepen door getuigen en kwam ter plaatse met vier tweemansploegen. De amokmakers werden richting Markt en Stationsstraat gedreven en twee ervan werden bestuurlijk aangehouden. Er werden PV’s opgesteld en in de loop van de nacht mochten ze beschikken. De bewakingscamera’s in het centrum leverden geen bruikbare beelden op die tot een eventuele identificatie van een of meerdere verdachten konden leiden.

Bron Het Nieuwsblad