‘OUDE ZAKKEN FUIF’ op 3 augustus in Horebeke

De oude zakken fuif  ( oud-bestuursleden van jeugdclub arcadia) gaat dit jaar door op  vrijdag 3 augustus en dit voor de 18e maal.   De fuif heeft plaats op de koer van jc arcadia in St.-Kornelis-Horebeke .

Dimi Vandeputte: “ Wij zijn ontstaan doordat we ongeveer 20 jaar geleden aan het toenmalig bestuur van   jc arcadia wilden bewijzen dat de oudere generatie ook een goede fuif kan organiseren.

Die noemden ons dan oude zakken en onze naam was geboren.

De eerste edities vonden plaats binnen in de jeugdclub op de zaterdag voor de ronde van Vlaanderen. Maar dit werd zo’n groot succes dat we genoodzaakt waren om een grotere ruimte op te zoeken. Toen bood de werkgroep van de Vlaamse kermis een ideale oplossing.

Zij wilden overschakelen van 3 dagen kermis naar 2 en gaven ons zo de kans om de vrijdag in te palmen. De tenten en alle voorzieningen waren toch aanwezig.”

 

Goede doelen

Dimi: “Ieder jaar mogen wij rond de 700 personen (jong en oud) verwelkomen die dansen (op vooral muziek van de jaren 70 , 80 en 90) en drinken voor het goede doel. Want onze winst wordt ieder jaar verdeeld onder een paar plaatselijke en minder plaatselijke goede doelen.

De opbrengst van verleden jaar bedroeg 5000 euro die we schenken aan 5 verschillende goede doelen die dus ieder 1000 euro krijgen. Wij zijn wel oude zakken, maar hebben een hart voor kinderen en al zeker zij die het wat moeilijker hebben.

Daarom onze keuze dit jaar voor volgende goede doelen :

* www.pelicano.be is een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen.

* www.termuren.be is een opvangtehuis die kinderen opvangt die het thuis moeilijk

hebben of nergens anders terecht kunnen.

* www.benefiethaiti.be zet zich ook in voor kinderen die het moeilijk hebben na de zware

aardbeving en tsunami in 2010 in Haiti.

* kbo de horizon die geld kunnen gebruiken voor hun project ‘STEMBOX’.

* vbs ruien is een plaatselijk basisschool die centjes kan gebruiken voor de verbouwingen

van hun lokalen en de aanleg van een speeltuin.

De inkom bedraagt 3 euro in voorverkoop en 5 euro aan de kassa. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden ( die je op bijna alle festiviteiten in de buurt kan herkennen aan hun oude zakken pol) of via onze facebookpagina of op telnr 0477/57 01 93.”

Foto – Het oude zakken team.