Vreugde en Rode-Duivels-verdriet

Het succes van de Rode Duivels op het WK ontging ook de clevere Groenbuiken en KVV Windeke niet. Na wedstrijden in de voorronde, de achtste en kwartfinale kon men op dinsdagavond 10 juli ook in Scheldewindeke de halve finale Frankrijk — Belgi ë op groot scherm volgen. Vlaggen, hoedjes, T-shirts, gekke attributen, sjaals. Fans die tevergeefs de Rode Duivels schreeuwen naar de finale. Het mocht niet zijn. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

Scheldewindeke toonde hoe het massaal kan supporteren. Na vijf klinkende overwinningen barstte telkens een heus volksfeest los. Het succesrecept, een plein vol supporters, voldoende drank en een joekel van een scherm on alle dribbels en geniale passes van de Rode Duivels te volgen. Schouder aan schouder, al vrij snel gingen de poppen aan het dansen. Ook diegenen die niet zo van voetbal houden, op zo’n moment voelt iedereen zich Rode Duivel. Het verbindende effect. De remmen los op een gezamenlijk feestmoment. Ook meer en meer vrouwen feesten er gezellig op los. De zege tegen Brazili ë heeft de voetballiefhebbers naar een ongezien hoogtepunt gestuurd. De euforie was groot. Stevige pinten. Puur genot. De Rode Duivels veroverden alle harten.
Jammer, in het duel Frankrijk — Belgi ë, het uitbundig schreeuwen en juichen viel uit na de goal van Umtiti. De schrik bleef woelen en loeien. De spanning bleef duren, tot in de additonal time (6’) bleef de bangelijke 1 — 0 op het bord. De emoties van verliezers. Een zege tegen, het anti-voetballend én schandalig tijdrekkend, Frankrijk had een golf van geestdrift door Scheldewindeke laten rollen. Na een paar stevige pinten was de teleurstelling voorbij. Diep in de nacht ebde het Rode Duivelsverdriet weg. In gans de wereld prees met het spel van de Rode Duivels, d é revelatie van het WK 2018.                   Reporter 17