Eerste gratis parkconcert met Stephanie Struijck en band

In Pastorietuin Moortsele, een augustus vol muziekHet eerste gratis parkconcert vindt plaats op donderdag 2 augustus in de mooie en sfeervolle pastorietuin van Moortsele (achter de Sint — Amanduskerk, bij het Erfgoedhuis).Stephanie Struijk en haar band mogen de spits afbijten. Er staat je meteen een stomend optreden te wachten. Nadien volgen Wim Claeys (een Shuune Gentse bende), Vrijdag en Walrus. (Reporter 17, foto Geert).

Op donderdag 2 augustus om 20 u 30 staan Stephanie Struijk en haar band in de spotlights. Zij is een Nederlandse singer-songwriter. Onder de naam Stevie Ann bouwde Stephanie in Nederland een stevige reputatie op. Ze bracht vier studio-albums uit. Haar debuutalbum ‘Away From Here’ kwam uit toen ze 19 jaar was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan 50.000 verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde onder meer op Pinkpop. Nu slaat Stephanie een nieuwe weg in. De afgelopen jaren woonde en werkte ze als singer/songwriter in Los Angeles. Zo valt haar liefde voor ‘americana’ makkelijk te begrijpen. Het leidde haar ook naar ‘Nieuwe Maan’. Ze schreef de tekst en muziek samen met Dani ël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten. En ze is op haar best met haar stem en akoestische gitaar. Ze treedt ook op de Gentse Feesten en Festival Dranouter (3 augustus).

Stephanie Struijck schrijft persoonlijke verhalen in haar songs. In 2016 komt haar eerste album in het Nederlands uit. De songs gaan over het opnieuw beginnen, het verlangen naar thuis, momenten van intens geluk. ‘Daar’ is haar nieuwste single, en gaat over het precies weten waar zij zichzelf naartoe kan brengen. Ze brengt in haar liederen een ode aan haar geboortegrond. ‘Bijna thuis’ is typerend voor haar troubadours leven. Je krijgt op donderdag 2 augustus een ideale kans om kennis te maken met de heerlijke muziek van Stephanie Struijck en haar band. Reporter 17