Parket vraagt drie jaar cel voor doodrijder

Het parket vraagt drie jaar cel en minstens vijf jaar rijverbod voor de vrachtwagenchauffeur die in maart onder invloed van drugs inreed op een file op de N42 in Oosterzele. Daarbij kwam een 26-jarige motorrijder uit Wetteren om het leven en vielen verschillende gewonden.

Het ongeval gebeurde op 20 maart. De vrachtwagenchauffeur reed aan een snelheid van 70 km/u in op een file. De motorrijder was op slag dood en de vrachtwagen, de motor en een andere aangereden voertuig vatten onmiddellijk vuur. Nog vijf andere wagens liepen zware schade op. De vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige man uit Mol, zat zwaar onder invloed van amfetamines (6 keer de toegelaten waarde) achter het stuur, maar hield gisteren voor de rechtbank vol dat het ongeval te wijten was aan de laaghangende zon. het parket tilde ook zwaar aan het feit dat hij de voorbije drie haar al negen veroordelingen opliep voor ongevallen en verkeersovertredingen. In mei 2017 was dat omwille van drugs in het verkeer. Vandaag is er uitspraak in de zaak. Naast drie jaar cel en vijf jaar rijverbod vraagt het parket ook een geldboete van 8.000 euro en ook toepassing van het befaamde artikel 42, waardoor de vrachtwagenchauffeur voor onbepaalde tijd ongeschikt verklaard wordt om te rijden.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Drie jaar cel gevraagd voor doodrijder: “Wij zijn onze zoon voor altijd kwijt, omdat jij drugs neemt en de baan op gaat”