Agent die inbreker doodschoot wordt niet vervolgd

De raadkamer heeft de agent van de politiezone Rhode & Schelde die begin 2017 in Melle een gewapende inbreker doodschoot buiten vervolging gesteld.

“Omdat hij handelde uit wettige zelfverdediging“, motiveert het parket de beslissing. De feiten gebeurden in de nacht van 15 op 16 januari. Een Kroatische man stond aan de ingang van het Thais restaurant Benjarong rond middernacht te zwaaien met een revolver. De zaak was gesloten, maar de kokkin en de eigenaar ware nog aanwezig. Zij verwittigden de hulpdiensten die onmiddellijk ter plaatse kwamen. De gewapende man vluchtte weg en richtte daarbij zijn wapen in de richting van de politieagenten. Een van hen vuurde daarop een kogel af op de man, hij zakte in elkaar en overleed kort nadien. Aan de buitenvervolging stelling van de politieagent ging heel want onderzoek vooraf en ook een reconstructie van de feiten.

Bron Het Laatste Nieuws – Lees meer via onderstaande link

Agent die inbreker doodschoot niet vervolgd