Francken breekt met de Vlaamse Leeuw. Leve de Vlaamse Reus!


Gisterenavond heeft Theo Francken — Staatssecretaris voor Asiel en Migratie — in een persmededeling laten weten dat hij met onmiddellijke ingang de Vlaamse Leeuw het land uitzet.

Brutaal, primitief en lui
Gisterenavond heeft Theo Francken — Staatssecretaris voor Asiel en Migratie — in een persmededeling laten weten dat hij met onmiddellijke ingang de Vlaamse Leeuw het land uitzet. “Deze inwijkeling heeft zich nooit aan onze waarden en normen weten aan te passen. De verlichting is blijkbaar aan hem voorbij gegaan, net als een trein aan een koe,” laat de staatssecretaris in niet mis te begrijpen  woorden verstaan en hij gaat verder, “Bovendien is hij bijzonder brutaal, primitief, weinig geschoold   en gedraagt hij zich buitengewoon agressief. Zo lopen er hier in Belgi ë al genoeg rond.” De staatssecretaris tilt zwaar aan bepaalde uitspattingen van de Vlaamse Leeuw: “Hij scheurt, vernielt, verplettert, bedekt met bloed en slijk. En zegepralend grijnst hij op ’s vijands trillend lijk.”

Onaangepast gedrag
Volgens de toekomstige voorzitter van de N-VA zijn dit symptomen van onaangepast, grensoverschrijdend gedrag. Francken schuwt zelfs de term ‘psychopaat’ niet. Bovendien is hij van nature lui en een heel slecht voorbeeld voor de Vlaamse jeugd. Francken is vast van plan om hem terug naar de Afrikaanse savanne te sturen: “Daar kan hij tekeergaan zoveel hij maar wilt.” Intussen laat de staatssecretaris de Vlaamse Leeuw aanklagen voor agressie, moord en doodslag. “Laat dit een voorbeeld zijn voor alle inwijkelingen met een dominante, agressieve machocultuur”, voegt hij er fijntjes aan toe.

‘De Vlaamse Reus is daar’
De staatssecretaris pleit er voor om de Vlaamse Reus als de mascotte voor Vlaanderen uit te roepen: “Dit gezellig diertje past wonderwel bij de Vlaamse levenswijze: alle dagen wroeten, vreten en poepen. Weg met de Vlaamse leeuw! Leve Konijnzilla!”

Julien Borremans

X