Ambitieuze plannen van VGO worden werkelijkheid, gloednieuwe accommodatie krijgt gestalte

De ambitieuze plannen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele worden werkelijkheid. Het engagement, de droom en de lovenswaardige veerkracht van VGO hebben het gehaald. Proficiat, aan het ganse VGO team. Tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen 2018 — 2019 hoopt men het gloednieuwe en hypermodern voetbalcomplex in gebruik te kunnen nemen. Met man en macht wordt gewerkt aan de bouw van een nieuwe kantine inclusief vier ruime kleedkamers. Het siert de club, na de allesverwoestende storm op 5 februari 2013, stak het bestuur van VGO, onder voorzitterschap van Chris Govaert, onmiddellijk de handen uit de mouwen. ‘Het project kon gerealiseerd worden dankzij private investeerders, sponsors, en vrijwilligers. We zijn hen heel dankbaar, ze tonen een groot hart voor de club’, weet een trotse voorzitter Chris Govaert. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Een krachttoer van de voorzitter en bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De moderne infrastructuur is een prachtige investering én een weelde voor de spelers en jeugdspelers van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Bij zijn intrede in de voetbalwereld toonde voorzitter Chris Govaert zich gloeiend ambitieus. Hij bestuurt met de manier van denken waarmee hij ook zijn succesrijke zaak Holeki in Wetteren leidt. Geen amateurisme, wel een moderne en professionele club. Hij blijft ambitieus en een belangrijke figuur in de fusieclub. Kennis van mensen, kennis van voetbal, kennis van zaken. Met zijn organisatorische capaciteiten en zijn neus voor zaken en met de steun van een trouw bestuur, medewerkers, sponsors,…slaagde hij erin een totaal nieuw voetbalcomplex op poten te zetten. Met dit toonaangevend project bewijst Voorwaarts Gijzel Oosterzele — in een steeds duurder worden voetbalwereld — dat het overeind zal blijven. Een nieuw tijdperk wordt ingeluid. Chris Govaert probeert de structuren te verbeteren en de financi ële slagkracht te vergroten. Het nieuwe voetbalcomplex speelt daarin een doorslaggevende rol. VGO een club van het volk, en dat moet zo blijven. Vorig seizoen (VGO promoveerde naar 2 de provinciale) verliep niet zoals verwacht, onvrede over de resultaten, het enthousiasme liep terug. Dat moet gestopt worden. De supporters zijn de kracht van de voetbalclub, die gaan boven alles. Het contact met de basis is belangrijk. Na de wedstrijden begeven de voorzitter en het bestuur zich nu meermaals tussen de fans. Dat past bij de eigenheid van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Voorwaarts Gijzel Oosterzele hoopt op een seizoen zonder sportieve zorgen. Het haalde veel nieuwe spelers binnen, VGO toont aan dat het een omgeving kan scheppen waarin nieuwe spelers zich snel thuis voelen. VGO wil stabiel groeien. Geleidelijk opbouwen. Langetermijndenken. Het bestuur en de trainersstaf schept een klimaat waarbinnen de spelersgroep zich honderd procent kan focussen, voelen, ontwikkelen. VGO mag trots zijn op wat het heeft kunnen verwezenlijken. Het is belangrijk dat alle voetballers in comfortabele omstandigheden kunnen spelen. Zo geef je de spelers het signaal, deze club is aan het groeien.                                   Reporter 17