Zottegem wil wereldrecord vingerverf-tekening verbreken!

Tijdens de autoloze zondag op 23 september wil de stad Zottegem het wereldrecord vingerverf-tekening verbreken. Het organiseert die dag ook een Rainbow Run, naar het voorbeeld van de populaire Color Runs.

“Dat is de slogan waarmee het stadsbestuur de tweede editie van autovrije zondag op 23 september promoot”, aldus schepen Leen Goossens (CD&V)  Na het mega-succes van de allereerste autovrije zondag in Zottegem waarbij duizenden mensen kwamen helpen om het wereldrecord ‘langste krijttekening ter wereld’ te verpulveren, pakt de stad het ook dit jaar groots aan. Groots maar vooral kleurrijk.  Net als vorig jaar slaan de diensten leefmilieu en mobiliteit de handen in mekaar. Tijdens een persmoment werd op 30 juli met veel enthousiasme het nieuwe concept voorgesteld.”

“Vooreerst worden alle centrumstraten autovrij gemaakt, zodat iedereen vrij kan wandelen, fietsen, rolschaatsen, springtouwen, krijttekenen, … Op autovrije zondag bannen we voor 1 dag koning auto en geven de straten terug aan de burger om er naar hartenlust gebruik van te maken. We roepen hen dan ook op om voor hun autovrije straat een plek te maken waar het fijn vertoeven is.”

Daarnaast organiseren de stad 3 hoofdactiviteiten:

1. RAINBOW RUN: dit is een loop (geen wedstrijd) langs een prachtig parcours van 5 km die start op de festivalweide waarbij alle deelnemers bij de start, aankomst en op 6 hotspots langs het parcours wolken van kleurenpoeder over zich heen krijgen. Bij aankomst in het Egmontpark zullen alle deelnemers er uitzien als een echte regenboog! Aan de start en de aankomst zullen respectievelijk DJ’s Troppix en Sara Gold zorgen voor een geweldige sfeer. Het wordt een waanzinnig & kleurrijk feest! Deelnemen kost slechts 5 euro — tickets kan je kopen via de webshop van de stad Zottegem! Bij de aankoop van een ticket kan vrijblijvend 2 euro gedoneerd worden aan Think Pink om zo borstkankerpati ënten te steunen tijdens de moeilijkste strijd van hun leven. Schrijf nu in & mis deze geweldige activiteit niet!

2. WERELDRECORDPOGING ‘GROOTSTE VINGERVERFSCHILDERIJ TER WERELD’. Vanaf 13 uur kunnen de kinderen terecht op de Markt alwaar ze samen met leerkrachten van de stedelijke academie beeldende kunst een reuzegrote Egmont gaan ‘vinger’verven. Het huidige wereldrecord bedraagt 28,98 m ² – wij gaan voor 31 m ²! De vingerverf wordt geschonken door Dreamland Zottegem. Aan zowel de Rainbow Run als de Wereldrecordpoging ‘grootste vingerverfschilderij ter wereld’ is een scholenwedstrijd verbonden. De school met procentueel de meeste deelnemers wint een waardebon van 250 euro voor aankoop van schoolmateriaal bij Dreamland Zottegem.

3. PIMP EEN PARKEERVAK: ontdek in de Stationsstraat en de Hoogstraat de wondere wereld van een parkeervak. We willen mensen laten ontdekken wat je met de ruimte van 1 parkeervak kan doen. We nodigen iedereen uit om hier creatief aan mee te werken. Dat kan en mag van alles zijn. Een aantal idee ën van wat het zou kunnen zijn: openluchtschoonheidssalon, openluchtkapper, picknickplek, fotoboot, romantische dinertje voor 2 met vioolmuziek, poppenkast, ‘nood aan een goeie babbel?’, stilteruimte, dansen op 1 tegel, karikaturist, levend standbeeld of een priv éconcert? Werkelijk alles kan! Heb je een creatief idee? Stuur dit dan door, vóór 1 september 2018, naar isolde.depaepe@zottegem.be.

“Op de Heldenlaan zullen er food- en dranktrucks staan en is er een beurs van Eandis over duurzame mobiliteit”, besluit Leen Goossens.  “Bovendien is het de plek bij uitstek om te supporteren voor de deelnemers aan de kleurenloop. En van de Zavel maken we een echt kinderparadijs met een autorenbaan en springkastelen. U leest het, het wordt een echt volksfeest! Dus noteer alvast 23 september in je agenda en overleg met familie, buren en vrienden wat jullie deelname kan inhouden.”