Gemeenteraadsverkiezingen in Geraardsbergen 2018! Alexandra Remory (Vlaams Belang): “Geraardsbergen weer van ons!”


Alexandra Remory — moeder van twee kinderen — is geboren getogen in Geraardsbergen. Na haar studies in Gent, keerde ze met veel liefde terug naar de heimat. Alexandra worstelt met een medische aandoening, waardoor ze nooit een professionele loopbaan heeft kunnen uitbouwen.

Als het over mensen met een beperking gaat, is de vrouw uit Grimminge een ervaringsdeskundige. Ze weet niet alleen heel goed waarover ze praat, ze is ook gangmaker van het debat. Ze wil deze stad voor iedereen toegankelijker maken.
Alexandra blijft niet bij de pakken zitten. Over tal van andere onderwerpen heeft ze een mening en kan ze meer dan een mondje meepraten. Ze is sinds een tijdje betrokken bij de lokale afdeling van het Vlaams Belang. Er werd een nieuw bestuur samengesteld. Belangrijke veranderingen werden doorgevoerd. Alexandra Remory is ambitieus en trekt als lijsttrekster naar de lokale verkiezingen van oktober.

Veiligheid — in al zijn aspecten en betekenissen — vormt het kernthema waarmee het Vlaams Belang naar de kiezer trekt. Een strenge aanpak van de drugsproblematiek en andere vormen van criminaliteit blijft broodnodig.
Alexandra Remory verwacht van het nieuwe bestuur dat er veel meer inspanningen gaan naar de eigen bevolking, waar er heel wat verdoken armoede heerst.

We leggen Alexandra Remory vier vragen voor.

Wat wil je in Geraardsbergen behouden?
“Onze typische Geraardsbergse tradities zoals Krakelingen, ‘de Processie van Plaisance’, mattentaarten, Manneken Pis en nog heel wat meer, zijn tradities die in ere moeten worden gehouden. Ook het professioneel wielrennen vinden wij een meerwaarde voor onze stad en voor onze lokale handelaars.

Het terugplaatsen van de kiosk, zoals Stephan Bourlau reeds voorstelde, krijgt onze volledige steun. Onze stad heeft een heel rijke geschiedenis en tal van waardevolle tradities. Het is belangrijk deze intact te houden en door te geven naar de volgende generaties.”

Wat wil je in Geraardsbergen veranderen?
“De verkeersdrukte in het stadscentrum bezorgt iedereen stress. Voor en na de schooluren is er een drukte van jewelste. Dat vertaalt zich op bepaalde plaatsen in files en onveiligheid. De verkeersveiligheid is een prioriteit voor onze partij.
Onze stad moet nog toegankelijker worden voor mindervaliden. Daar mag extra aandacht aan worden besteed. Sommige winkels zijn voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk. Parkeerplaatsen voor mindervaliden worden nog te veel op een onrechtmatige manier gebruikt.

De drugsproblematiek — en de criminaliteit die ermee gepaard gaat — blijft voor de nodige overlast zorgen en moet streng worden aangepakt.

Betaalbare zorg voor onze oudere generaties en aandacht voor onze eigen mensen met lage inkomens verdienen de nodige aandacht. De prijzen van de rust- en verzorgingstehuizen swingen de pan uit, terwijl onze ouderen na vele jaren zwoegen recht hebben op de nodige professionele zorg.

Heel wat inwoners van deze stad hebben het financieel bijzonder zwaar en moeten in penibele omstandigheden zich zien te beredderen. Het is vanzelfsprekend dat wij eerst de nodige zorg aan onze eigen bevolking geven, alvorens mensen van buiten Geraardsbergen aan te trekken. Onze eigen mensen blijven daardoor te veel in de kou staan.”

Noem twee prioriteiten uit jouw programma.
“Veiligheid is een basisrecht. Elke inwoner van Geraardsbergen heeft recht op veiligheid, in alle opzichten.
Sluikstorten dient niet alleen streng aangepakt te worden, maar ook sensibilisering en controle zijn nodig.”

Welke plaats heeft voor jou in Geraardsbergen vanuit jouw gedrevenheid en engagement een grote betekenis?
“Geraardsbergen heeft heel wat toeristische troeven en bezienswaardigheden. Er zijn tal van plaatsen waar we van de prachtige natuur kunnen genieten. E én plaats uitkiezen is onbegonnen werk en doet onrecht aan zovele andere gezellige oorden aan. Geraardsbergen is een harmonieuze stad. Dit evenwicht zorgt er voor dat we in een unieke stad wonen.”

Hartelijk dank voor dit interview.
Julien Borremans