Gratis parkconcert op 9 augustus: ‘Een Gentse schuune bende’

De Oosterzeelse zomer van 2018 wordt er een vol muziek. De gratis parkconcerten zijn op 2 augustus met de Nederlandse Stephanie Struijk veelbelovend gestart. Er zijn nog gratis parkconcerten op 9, 23 en 30 augustus in de sfeervolle pastorietuin van Moortsele (Sint — Antoniusplein 10, bij Erfgoedhuis). Na Stephanie Struijk krijg je de unieke kans om Wim Claeys met een ‘schuune bende’ aan het werk te zien. Het zou zonde zijn om dat concert op donderdag 9 augustus te missen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Tijdens de Gentse Feesten presenteerde Wim Claeys Wim Claeys met veel verve de dagelijkse talkshow ‘Es ‘t iets te doen misschien’. Het veel bekeken programma op AVS werd elke dag afgesloten met een Gents volksliedje. Bij rasechte Gentenaar Wim Claeys draait het om Gentse volksliederen. ‘Een Schuune Bende’ zal je donderdagavond vermaken. Wim Claeys schrijft zelf zijn liedjes of wel kruipt hij in de huid van Karel Waeri of Walter De Buck die hem aanspoorde om meer te zingen. En zie, met succes. Wim Claeys raakte bekend als de trekzakspeler van Ambrozijn, de geestelijke vader van Boombal, cabaratier, theatershows IJzer en Zwartzak en nu ook van ‘Een Schuune Bende’, een vr é wijze plaat om in het het Gents te zeggen. Smullen maar van de resem Gentse authentieke folksongs. Je krijgt ‘Een Schuune Bende’ te zien met Wim Claeys (zang, accordeon), Ward Snauwaert (gitaar), Wouter Berlaen (contrabas) en Laurens Billiet (drums).
Het concert start om 20 u 30. GRATIS toegang. Cultuur Oosterzele serveert, verscholen in de rust van de pittoreske en sfeervolle pastorietuin van Moortsele, op donderdag 9 augustus zijn tweede parkconcert. De uitgelezen kans om vrienden, kennissen,…wie weet een oud lief, terug te zien. De kans om nieuwe vriendschappen te smeden, en vooral nieuwe zangers, zangeressen, muzikanten,…te ontdekken. Cultuur Oosterzele bijft inzetten op ontmoeting en gezelligheid.               Reporter 17
X