In Zwalm worden huiskatten beschoten en in een kooi opgesloten

In Zwalm is consternatie ontstaan nadat enkele katten opgesloten in een kooi werden teruggevonden. Er zijn ook gevallen bekend van katten die beschoten werden.

Het zou gaan om jagers die volgens de wet verwilderde katten mogen vangen en naar het asiel brengen. Soms is het onderscheid met een huiskat echter niet zichtbaar, omdat ze geen bandje dragen bijvoorbeeld, waardoor ook huiskatten in een kooi belanden. Kooien moeten aan een bepaalde standaard voldoen en het gebruik van kooien is gereglementeerd, zo moeten ze jagers ze elke dag controleren. Volgens enkele baasjes van katten in Rozebeke en Munkzwalm gebeurt dat echter niet. Zij vonden hun katten uitgemergeld terug in de kooi, waaruit blijkt dat ze er al enkele dagen inzitten. Een baasjes meldt zelfs dat haar kat werd beschoten door een jager.

Bron het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws – Lees meer via onderstaande links

Let op je kat of… de jager is ermee weg

Huiskatten beschoten en gevangen