Jolien D’hoore pakt brons in scratch op EK in Glasgow.


De in Dikkele woonachtige Jolien D’hoore heeft in het Schotse Glasgow brons behaald in de scratch tijdens de Europese kampioenschappen op de baan.

De scratch dat is 10 km of 40 ronden van 250 meter knallen en de eerste die over de aankomst komt is meteen ook de winnaar. D’hoore, die hier in de Chris Hoy Arena, vooral komt om te schitteren in de ploegkoers samen met Lotte Kopecky, had deze scratch eerder aanzien als een opwarmertje voor wat dus nog komen moet. Jolien probeerde de koers zo hard mogelijk te maken maar niemand van de concurrentes gaf haar een vrijgeleide. Ze behaalde uiteindelijk mooi brons en dit na de Nederlandse wereldkampioene Kirstin Wild en de Britse Emily Kay.  Meteen ook de eerste medaille voor de Belgen. Het is voor de Belgen nu vooral uitkijken naar nog enkele individuele nummers maar vooral naar dinsdag, want dan staat de koppelkoers voor de vrouwen op het programma. Daar wil Jolien samen met Lotte Kopecky resoluut voor die Europese kampioenen trui gaan. Wij duimen alvast mee. (Erwin De Clercq, foto KB)