Vlaamse Ardennen : extreem onweer (video)

illustratie  pixabay

Woensdag vanaf 22u30 zijn de eerste onweders zichtbaar die zich vanuit West-Vlaanderen verplaatsten naar de Vlaamse Ardennen. De weerradar geeft extreme pieken ver boven de hoogste waarden. Vanuit Oudenaarde en Poelkapelle bereiken ons berichten van zwaar onweer met hevige regenval. In de omgeving van Brakel en Zottegem barst rond 23u30 het onweer in alle geweld los.

Bekijk de spectaculaire video van de onweders, gefilmd uitkijkend naar Nederbrakel vanop een heuvel in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem). De donder is nog nauwelijks te horen en de eerste regen moet nog vallen maar de beelden spreken voor zich.

Terwijl ik dit schijf rolt de donder over onze velden en striemt de regen met volle geweld. Het is nu te gevaarlijk om nog buiten te komen…

Hopelijk geraakt iedereen de nacht door zonder schade.

Niet dringende hulp van de brandweer : 1722
Dringende hulp van de brandweer : 100
Dringende hulp van politie : 101

X