Bruisend Balegem, de Gentse Feesten op één dag

Balegem mist zijn afspraak niet en organiseert op woensdag 15 augustus de negende editie van Bruisend Balegem, een volksfeest dat ondertussen een vertrouwde cocktail van muziek, animatie, kunst, folklore, cultuur, spektakel, en veel sfeer is geworden. Een magische dag voor de ganse familie. Een prettig Bruisend Balegem. En mooi meegenomen, het festival is alweer GRATIS. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Bruisend Balegem is uniek omdat het een cultureel volksfeest is dat een zeer ruim publiek aanspreekt. Op de vorige editie in 2016, een ware mensenzee overspoelde Bruisend Balegem. 15.000 mensen zei men, maar het waren er vermoedelijk v éél meer. Een evenement met een interprovinciale uitstraling. Bovendien zorgen de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers ervoor dat het voor iedereen toegankelijke en veilige feesten worden. Het feest brengt traditiegetrouw veel muziek, de editie 2018 oogt bijzonder aantrekkelijk met topartiesten Rowwen Hèze, Raymond Van het Groenewoud, Guido Belcanto, Johan Verminnen, Coco jr, Willy Sommers, Salim Seghers, de Romeo’s,…Daarnaast ook Jean Dover, De Platte Choco’s, Radio Negra, Lizz, Strawberry, De Helaasheid der Zingen, The Blue Band, White Bird, Hammertime, dj G’YO, Nico, Lissa Lewis, De Kemels, Jak Puut & the Shpricj, Sergio, Backseat Boppers, Pure4Fun, Roest, Clincloon, Creepclub, DJ Valeir, DJ Flowstonez, DJ Thunderbol. Hoe vaak krijgt een mens de kans om al deze vedetten en bands GRATIS aan het werk te zien? Woensdag 15 augustus dus, en het zou zonde zijn om dat te missen op Bruisend Balegem. De bezoekers krijgen alweer heel veel waar voor ‘geen geld’ in de schoot geworpen. Maar naast de muzikale optredens worden ook veel andere pareltjes aangeboden. Als daar zijn: dorpsontbijt, bruisende ‘Balegemse voornoene’, March é aux Bons Vivants, Lekkermarkt, expo De Groote Oorlog, Flanders Memorial Pipe Band, straattheater, Pigeon on Piano (de kleinste concertzaal ter wereld), L’Ambulance de la Chance, Le Facteur de l’Amour, De floroOfoon, de diabolist, Nacht van de DJ’s, Caf é R én é, expo Kunst en Oorlog, doolhof,   rommel- en ambachtenmarkt, rondrit WOI-legervoertuigen, tractor show, oude ambachten. En uiteraard ook eten en drinken.
Een dag uit, waarbij van alles te zien, te horen en te proeven is. Iedereen is welkom op Bruisend Balegem, dat al meer dan eens omschreven werd als de Gentse Feesten op één dag. Bruisend Balegem laat je, nu al voor de negende keer, opnieuw genieten. Een resem activiteiten voor de ganse familie. Een hoogdag van amusement en cultuur.
Bruisend Balegem is het resultaat van een intense samenwerking tussen de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers Achiel De Moerloose, Marc Fackaert, Jean Pierre De Smet, Christophe Van der Sijpt, Antoine De Smaele, Arnold Van Boxstael, Marleen De Buck, Bart Van Waeyenberghe, Hugo De Visscher, Eric D’Haeyer, Franky De Naeyer, Herman Van Der Stuyft, Eddy Den Haese, Maarten Heyndrickx, Bart Callebaut, Christ Rahoens, Dirk Temmerman, Yvan Roelekens, Peggy Van Hoeymissen en Jerry Poelman. Sinds de eerste editie (2002) lukt het de opperbruiser en de bruisers om Balegem op de kaart te zetten als feestdorp bij uitstek. De formule werkt. De ingredi ënten: enthousiasme, werkkracht, een hecht comit é, en al het lekkers wat muzikaal, artistiek, culinair en creatief Vlaanderen te bieden heeft. Het menu van Bruisend Balegem 2018 oogt zeer appetijtelijk. Natuurlijk heeft zo’n uitgebreid kwaliteitsprogramma een kostprijs (we schatten ruim 75.000 euro, R17). Maar het unieke van B.B. is dat — dankzij de sponsors en organisatie van B.B.-eetfestijnen — iedereen welkom is om GRATIS te genieten van een waaier activiteiten. Er vallen op 15 augustus veel ontdekkingen te doen. Plezier en diepgang gaan op Bruisend Balegem samen. Het rijke aanbod van Bruisend Balegem is het gevolg van de creatiedrang die het B.B-comit é typeert. Snoeien in het programma zou doodzonde zijn. B.B. 2018 zal megagoed zijn. Een groot schouwtoneel waar de meest uiteenlopende cultuurdisciplines aan bod komen. Maar tenslotte zijn het de bezoekers die van Bruisend Balegem maken wat het is, één groot volksfeest. Opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers nodigen je van harte uit. Laten we ons vooral amuseren en van Bruisend Balegem 2018 een onvergetelijke gebeurtenis maken.
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Reporter 17, Foto’s Danny De Lobelle