Succesrijke antiek- en rommelmarkt in Balegem

De 12 de rommelmarkt, uitstekend georganiseerd door Danny De Smet en Robert Baele, kende met 175 standen een grandioos succes. ‘We hebben helaas dan nog 80 standhouders moeten weigeren, jammer, maar volzet is volzet’,   evalueren Danny en Robert. Conclusie, goed georganiseerde rommelmarkten — zoals tijdens Bruisend Balegem — blijven zonder enige moeite opboksen tegen veilingsites zoals eBay. (Reporter 17, foto’s Danny
De Lobelle).

Woensdagmorgen 15 augustus, een voor een spreiden standhouders al voor 8 uur hun koopwaar uit in de Poststraat en de Molenbeekstraat. Alles wat je maar kunt bedenken. Zeg maar een geordende chaos. Heel vroeg komen mensen van allerlei pluimage al opdagen. Verwoed op zoek naar een zeldzaam collectiestuk. De rommelmarkt in Balegem lokte nu ook een ruim belangstellend publiek. Op sommige momenten was het erg druk. Op de rommelmarkt in Balegem kan je eigenlijk veel bruikbare spullen op de kop tikken. Voor een prijsje. Velen blijven het heerlijk vinden om in de tweedehandsspullen te snuffelen, of gewoon rond te kuieren. Soms is zo’n straatmarkt vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Mooi om zien, de koopjesjagers verwoed op jacht naar zeldzame (verzamel)stukken, antiek, toffe hebbedingetjes, speelgoed, curiosa. Tot 18 u kon je allerlei spulletjes kopen. Om echte koopjes te doen, moet je er natuurlijk vroeg bij zijn. Het was aangenaam weer, zo’n 23 graden, echt ideaal voor een bezoek aan de rommelmarkt en aan de events van Bruisend Balegem. Veel bezoekers schuimden de antiek- en rommelmarkt af en vonden spullen die ze graag een tweede leven gunnen. De antiek- en rommelmarkt tijdens Bruisend Balegem is een successtory dankzij de voorbeeldige organisatie van Robert Baele en Danny De Smet. Bedankt. Het succes zit hem in de combinatie van het goedkoop winkelen én het ontspannend effect. Een andere oorzaak van het blijvend succes van een rommelmarkt ligt in de wereldwijde crisis. Door de afgenomen koopkracht zoeken mensen naar alternatieven. De curieuzeneus, de verzamelaar op speurtocht, de antiekliefhebber,…een voor een schuimden ze op 15 augustus de rommelmarkt af. De rommelmarkt in Balegem blijft populair en heeft de tand des tijds doorstaan.
                                                                                                                                                            Reporter 17
X