Proef de specialleke’s van Gijzel Kirmesse

Op zaterdag 25 augustus vanaf 19 u tot 21 u kan je in ‘t Parochiezaaltje in Gijzenzele in een ontspannen sfeer lekker tafelen. Stoverij met frietjes, en proef ook het kermisbier ‘t Gijzelaarke. Kaarten tegen 12 euro zijn verkrijgbaar bij de kermisvrienden, www.gijzenzele.be, www.gijzelkirmesse.be. Enkel voorverkoop, snel wezen, maximum 250 plaatsen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het eetfestijn in Gijzel, dat is telkens lekker eten, zonder toeters of bellen, voor een prikje. Zeg zelf, 12 euro voor stoofvlees op ‘Gijzelse’ wijze. Lekker eten hoeft dus niet duur te zijn. De keukenbrigade zal er alles aan doen om je te verwennen. Je komt naar ‘t Parochiezaaltje (aan kerk Gijzenzele) voor de gezelligheid en de kermissfeer. Je kan er terecht voor enkele uren tafelplezier. Je deelname aan het eetfestijn zal de moeite zijn. ‘Alle levensgenieters, lekkerbekken, kermisfanaten zijn van harte welkom’, glimt volbloed Gijzenzelenaar Johan Van Durme. De frietjes met stoverij kunnen het goede gezelschap krijgen van je favoriete (kermis)bier Gijzelaarke, wijn, frisdrank. Zorg dat je er samen met familie en vrienden bij bent. Toon een groot hart en steun het ‘Gijzel Kirmesse’-comit é, dat van het eetfestijn en de ‘kirmesse’ alweer iets heel bijzonders willen maken.
‘t Gijzelaarke
‘Gijzel Kirmesse’ smaakt naar meer. Naar ‘t Gijzelaarke. Naar het goede leven. Feesten en genieten van echt Gijzels bier. Bestaat er leuker? Bier met karakter. Eigen dorpsbier eerst. Geen dorp is compleet zonder zijn eigen bier. Dat vonden ook de gebroeders Yannick en Robin De Pelsmacker. Ze kwamen op het lumineuze idee om het ‘t Gijzelaarke te brouwen. Ze hebben nu voorgoed de microbe van het bierbrouwen te pakken. ‘t Gijzelaarke is een blond bier van 6,2 % alcohol volume van hoge gisting met hergisting op de fles. Kom tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ ‘t Gijzelaarke proeven. Heerlijk bier. Er mag tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ serieus van jetje gegeven worden. Een volksfeest voor iedereen. Maar zo’n uitgebreid programma is niet mogelijk zonder de sponsors, het gemeentebestuur, en de inzet en de creativiteit van Gijzelzeelse verenigingen die hun ‘kirmesse’ heel genegen zijn.     Reporter 17
X