Herzele neemt na 23 jaar afscheid van E.H. Pol Dreelinck

Meer dan duizend mensen zakten op zondagmorgen af naar de Sint-Martinuskerk voor de dankviering van E.H. Pol Dreelinck, 23 jaar lang deken van Herzele, maar in september met pensioen.

Dreelinck kon amper geloven dat zijn kerk zo afgeladen vol zat en toonde zich enorm dankbaar voor alle vrijwilligers en verenigingen die de parochie al die jaren mee hebben ondersteund. En voor de vele kaartjes met mooie dankwoorden die hij al mocht ontvangen van zijn parochianen.  “Mijn tijd zit erop, maar jullie mogen niet rouwen. We moeten vieren om wat is geweest.”  Zijn grootste dank ging echter uit naar ‘zijn’ Annatje. Maar liefst 37 jaar vertoeft de huishoudster al aan zijn zijde. Ze volgde hem van Ronse naar Beveren en vervolgens naar Herzele. Na zijn pensioen volgt hij haar naar Ertvelde.

Op het einde van de eucharistieviering nam Katleen De Pooter het woord namens alle parochianen. Zij noemde Dreelinck  “de gedreven herder van de parochie”. Ook burgemeester Johan Van Tittelboom had enkele woorden voorbereid en bedankte hem voor de samenwerking en het wederzijdse respect. Net voor het buiten gaan kregen de aanwezigen een persoonlijk kaartje van E.H. Pol Dreelinck, met daarop een foto van hem en van Anna en een gebedje.  “Bid het soms eens. Af en toe eens lezen kan zo mooi zijn.”

De dankviering was live te beluisteren op Radio Star. De zender blijft ook in de toekomst elke week de eucharistieviering uitzenden op zondag om 09u00.

Bekijk alle foto’s en een uitgebreid artikel op de website van Helemaal Herzele:  http://www.helemaalherzele.be/Artikels/Onze-Gemeente/2018-08-19/dankviering-Pol-Dreelinck

X