Dorpsdag in Elst

Dorpsdag Elst

Zondag 26 augustus, vanaf 14u00 op het St.-Apolloniaplein

 

Op zondag 26 augustus vindt in Elst (Brakel) voor de 10de keer de Dorpsdag plaats. In 2009 nam het dorp deel aan de wedstrijd Dorp met toekomst — met onder andere de organisatie van een Dorpsdag – en werd het zelfs de eindwinnaar van de laatste editie van deze wedstrijd. Herinneringen kunnen trouwens opgehaald worden met de vroegere edities van de dorpskrant De Elstenaar op de website www.deelstenaar.be.

Deze keer zal er dus verjaardagscake zijn. Maar nog veel meer! Tussen 14u00 en 17u00 is er ‘De uitdaging’   waarbij dorpsgenoten het tegen elkaar kunnen opnemen in een 6-tal proeven: armworstelen, elkaar van zijn (opblaasbaar) voetstuk meppen, basket, … Spanning en hilariteit verzekerd!

Na een uurtje kinderdisco (17u00 -18u00), treedt de coverband Too Sharp op (vanaf 18u30). Deze twee mannen zijn van alle markten thuis en spelen ten dans. Piano, saxofoon en zang. En bij gelegenheid worden de dorpsgenoten die goed bij stem zijn zeker gevraagd een bijdrage te leveren

Dit jaar is er ook opnieuw een fotowedstrijd, met als thema ‘Het leven in Elst’. De inzendingen worden morgen beoordeeld door een jury.