Beleef(de) plekjes in Oosterzele

Oosterzele – Na het proefproject op Houte, start de gemeente Oosterzele op donderdag 23 augustus met de rondrit door de zes deelgemeenten. Oosterzele , Scheldewindeke, Gijzenzele , Moortsele / Landskouter en Balegem.

Inwoners van Oosterzele kunnen samen met hun buurt een plekje adopteren en onderhouden. Met het project ‘Beleef(de) plekjes’ wil de gemeente niet alleen ontmoetingsplaatsen scheppen maar bestaande plekjes laten onderhouden. Schepen van Openbaar Groen schreef een project uit en krijgt hiervoor nu 84.000 euro subsidies vanuit LEADER, een Europees subsidieproject. Het belangrijkste element in dit project is de participatie van burgers. De bewoners van de wijk Anker kwamen als eerste samen om na te denken over de toekomst van het pleintje achter de Ankerkerk.

 

Er zijn nog infovergaderingen in oosterzele,

Om 9.30 Scheldewindeke op zondag 9/9 Hofkouter aan het huisnummer 29

Om 19 Gijzenzele op donderdag 20/9 Sint-Bavoplein

Om 9.30 Moortsele / Landskouter zaterdag 29/9 Stekelbaarsstraat aan huisnummer 11-13

Om 14.30 Balegem zaterdag 29/9 pleintje op de Houte