Belgisch kampioen handbike Steven Verheyen overleden

Woensdag 29/08/2018 – Zottegem (Velzeke) –  Wie in Velzeke en omstreken al graag eens de binnenpadjes doorkruist is hem ongetwijfeld meermaals tegen gekomen, op zijn handbike, altijd goedlachs. Deze ochtend ontvingen we het droevige nieuws dat Belgisch kampioen handbike Steven Verheyen  overleden is.

Koersen was Steven Verheyens grote passie geweest. Op zijn twintigste stond hij op het punt om als prof te gaan rijden bij de TVM-ploeg. Maar één week vòòr hij het contract zou tekenen, raakte Steven betrokken in een motorongeval, dat zijn hele leven verder zou bepalen: in Herzele reed hij aan vijftig kilometer per uur door een put in het wegdek. De schok die hij daarbij te verwerken kreeg, deed een van zijn rugwervels verschuiven. Sindsdien was Steven verlamd aan de onderbenen.

De blijvende handicap doodde de koersmicobe niet. Steven werd handbiker en nog een goeie ook.

Hij werd drie keer Oost-Vlaams en ook twee keer Belgisch kampioen en behaalde verschillende keren het podium op internationale marathons van onder meer Keulen en Düsseldorf.

We wensen zijn familie en vrienden veel sterkte.