Gratis shuttlebus in Oudenaarde is een succes en breidt traject in stadscentrum uit

 In  augustus wordt de kaap van 400 gebruikers van de gratis shuttlebus in Oudenaarde overschreden. Een verdubbeling op 4 maanden tijd. Dat blijkt uit de eerste evaluatie na vier maanden. De gratis shuttlebus, een samenwerking tussen het Sociaal Huis en de dienst Mobiliteit van de stad,   tussen de Meerspoort en het stadscentrum blijkt al goed ingeburgerd te zijn.

Stefaan Vercamer, OCMW-voorzitter: “We wisten dat er heel veel mensen vragende partij waren voor deze gratis shuttlebus tussen de Meerpsoort en het stadscentrum, maar dat het zo snel een vlucht zou nemen hadden we niet direct verwacht. Dat we in augustus, een vakantiemaand notabene ,al de kaap van 400 gebruikers zouden overschrijden, bevestigt alleen maar dat dit voor   veel mensen, vooral minder mobiele mensen,   een belangrijke aanvulling is in het mobiliteitsgebeuren om het stadscentrum   bereikbaarder te maken.”  Lieven Cnudde, schepen van mobiliteit: “Op vraag van gebruikers en bezoekers van het Sociaal huis en Oudenaarde Winkelstad  breiden we het aantal uren uit. De gratis shuttlebus zal vanaf 1 september doorlopend van 9u tot 17u om het kwartier het traject tussen de Meerspoort en het stadscentrum afleggen. Dus ook over de middag en in de namiddag rijden we ook een uur langer.”

Uitbreiding traject in stadscentrum

Maar er wordt niet alleen langer gereden, het traject in het stadscentrum wordt ook uitgebreid. Stefaan Vercamer, OCMW-voorzitter: “Doordat men nu via de Burgschelde en de Broodstraat ook vlot de andere kant van de markt kan bereiken kunnen we ook het traject uitbreiden en toch de frequentie van om   klokvast om het kwartier  te rijden aanhouden.” Er zullen nu vier haltes zijn: het Sociaal Huis, het Centrum Ronde van Vlaanderen, Tacambaro (kant Bernardusscholen) en het ziekenhuis. Van daaruit kan men ook gemakkelijk via het Nieuwstraatje naar de markt. Op donderdagvoormiddag (marktdag) zal enkel het traject tot aan het ziekenhuis gereden worden en wordt Tacambaro niet bediend.  Vanaf 14u wordt het uitgebreider traject gewoon hernomen.