Wim Distelmans praat over ‘Een waardig levenseinde’

Dankzij Samana Oosterzele en Leif kan je op donderdag 27 september om 19 u 30 in GC De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke komen luisteren naar de voordracht ‘Een waardig levenseinde’ door Wim Distelmans. Een absolute aanrader. (Reporter 17,)

Samana Oosterzele blijft zijn deuren wapenwijd open zetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur, voordrachten, vorming, uitstappen en ontspanning. Samana Oosterzele pakt dit keer uit met de actuele voordracht ‘Een waardig levenseinde’ die veel mensen zal boeien. Wim Distelmans is kankerspecialist en professor in de palliatieve geneeskunde aan de VUB. Hij is een pionier en streeft voor de erkenning van palliatieve zorg en voor het recht op euthanasie. Wim Distelmans is tevens mede-oprichter van LEIF. Het recht voor een menswaardig levenseinde en begrippen zoals zelfbeschikkingsrecht, euthanasie, wilsverklaringen en palliatieve sedatie legt de professor uitvoerig uit. Hij reikt tips aan rond voorafgaande zorgplanning en hoe de mensen regelingen rond hun levenseinde bespreekbaar kunnen maken voor hun omgeving.
LEIF is een vzw van Netwerk Levenseinde, een organisatie die mensen informeert, luistert en ondersteunt over rechten van de pati ënten en de wet op euthanasie. Kaarten zijn verkrijgbaar tegen 5 euro en zijn te bekomen bij Juliette Meuleman, 09 / 362 99 00, 0487 / 32 55 98, Rita De Landsheere, 09 / 362 79 09, 0472 / 95 18 33. Kaarten kunnen ook betaald worden op rekening Samana BE62 9733 4621 5161. De betaalde kaarten zullen klaar liggen aan de kassa.                 Reporter 17