Kirmesse in gezellig Gijzenzele

Gijzel Kirmesse, editie 2018, is voorbij. Drie avonden in de regen, maar   de vele feestgangers die naar Gijzel Kirmesse trokken, lieten dat niet aan hun hart komen. Een ‘kirmesse’ om niet snel te vergeten, in nefaste weersomstandigheden: veel volk en ambiance in Gijzenzele. Dansen in de regen. De diehards blijven feesten. De bezoekers leven allen op hetzelfde ritme, dat van het fraai uitgegeven programmaboekje ‘2018 Gijzel Kirmesse in gezellig Gijzenzele’. Je deelt dezelfde omstandigheden. Je leert nieuwe mensen kennen. Er heerst in Gijzenzele een nooit aflatende positieve stemming. De basis van Gijzel Kirmesse is eenvoudig: gezelligheid is en blijft het kernwoord’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Feesten, de Gijzenzelenaars houden ervan. Het platform van de acht Gijzenzeelse verenigingen kreeg een deugddoende respons. Gijzel Kirmesse een volksfeest met alles erop en eraan. In ‘Gijzel’ mag men een kaars branden voor de organisatoren, een platform van Gijzenzeelse verenigingen, dat uitpakte met een programma dat bol stond van pittige evenementen en een resem muzikale optredens. Sven Ornelis, Strawberry Jam, Pussy Willow, Fanfareorkest Volksopbeuring Massemen, Jeuk Liveband For Kids, The Covrettes, Kevain, Sam Gooris, Gunther Neefs en band, De Helaasheid der Zingen, De Toape Geraapte, Kurt Burgelman, en de deejays Geert en Boer Boerie zorgden op Gijzel Kirmesse voor stomende optredens. De kreet: volgend jaar opnieuw van dat. Ook de sportliefhebbers werden verwend met wielerwedstrijden voor gentlemen en elite zonder contract en beloften. Veel volksvermaak met het seriekaarten, Sing Swing en Drinks, de kermismededelingen van de onvervangbare ‘sjampetter’, het petanquetornooi, de bingo, de Gijzelquiz.
Ook de kinderen feesten mee. Ze keken verlangend uit naar het optreden van de Jeuk Liveband for kids, het hoeve-ijs van de Vierhoekhoeve, het mega springkasteel, het schminken en de attracties. Gijzel Kirmesse dat is ook eten en drinken: de friet met stoverij en de kermisbarbecue blijven succesnummers. Niet meer weg te denken uit het feestprogramma: de optredens, de wielerwedstrijden, de rommelmarkt, de volkssporten (kaarten, petanque), en het sereen moment van de Zielenmis. Al wie neerstreek in Gijzenzele kwam in een gezellig nest terug. Een verheugende vaststelling: er komt geen sleet op Gijzel Kirmesse. Maar Gijzenzele zou Gijzenzele niet zijn als er niet zou worden samengewerkt. Johan Van Durme wijst steeds op de unieke samenwerking van de Gijzenzeelse verenigingen. Dat is enig. Chapeau, in Gijzel doet men er alles aan om een kwalitatief aanbod te bieden in een rustige en gezellige sfeer. Dat er een ijzersterk programma wordt gepresenteerd, is te danken aan de gedrevenheid van een prachtig ploegteam. De kirmesse is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats in het hart van Gijzenzele. Mooi toch, om in het goede gezelschap van familie, vrienden, kennissen een glaasje (het waren er veel meer) te drinken en tegelijkertijd te genieten van die typische Gijzelsfeer. Vrolijke vrienden op de ‘kirmesse’. We vatten het samen, als er één ding was dat het platform van de Gijzenzeelse verenigingen en de vele feestgangers gemeen hadden: ze hadden zin — zelfs in de regen —   in een laaiende ‘Gijzelkirmesse’.                                       Reporter 17