Actie rond fietsveiligheid 3 september om 7u45, Merelbeke

Persuitnodiging Merelbeke

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar trekt Groen Merelbeke de straat op om de verkeersveiligheid rond scholen aan te kaarten. We beveiligen mee de gevaarlijkste oversteekplaatsen om onze kinderen een duwtje in de rug geven en ze veilig het nieuwe schooljaar in te loodsen. Vandaag durft de helft van de ouders hun 10-jarig kind niet alleen laten fietsen in hun buurt. Logisch ook, want we horen bij de Europese top van fietsslachtoffers.

De actie vindt plaats in de Fraterstraat. Deze belangrijke route voor kinderen van en naar 3 scholen, moet het stellen met een veel te smal 2-richtingsfietspad. Maar onveilig omdat deze straat heel wat auto’s moet slikken én aan de smalle kant is voor bussen. Niet zelden komt een auto of bus óp het fietspad rijden. Zeker voor kinderen — die hebben wat meer ruimte nodig om zich veilig te voelen — is dit geen veilige situatie. Gemeenteraadsleden Isabel Thys en Marijke Pruyt zullen samen met enkele kandidaten voor de komende verkiezingen schoolgangers begeleiden naar hun eerste   schooldag. Dat zal gebeuren aan drie kruispunten met de Fraterstraat: Ringvaartstraat, Bergstraat en Koningin Elisabethlaan.

Wie?
Marijke Pruyt, 2e plaats Gemeente
Isabel Thys, Lieve Parmentier en Rik Franck: lijstduwteam Hans Mestdagh, 2e plaats Provincie
Waar?
In de Fraterstraat op het kruispunt met de Ringvaartstraat, de Bergstraat en de Koningin Elisabethlaan
Wanneer?
Maandag 3 september, van 7u45 tot 8u30.