illustratie pixabay

Vos gespot in de Vlaamse Ardennen

illustratie pixabay

Liefhebbers van pluimvee zijn gewaarschuwd. Er is een vos gespot op de grens van Zottegem en Brakel.

De vos is een schuw inheems dier dat weinig gevaar vormt voor de mens. Een alerte natuurliefhebber stuurde deze foto door, waarvoor dank.

Hoe bescherm je kippen tegen de vos als je ze niet elke avond wil ophokken? Lees meer.

Zo vermijden we schade en kan het dier tot aan de reguliere jachtperiode, van 15 oktober tot eind februari, jagen op ongedierte en klein wild, want ook bijvoorbeeld de rat en de muis staat op het menu van Reinaert en die onderkruipers woekeren welig in de streek.

Langs de andere kant richtte Reintje vorig jaar al heel wat schade aan bij poeliers in St.-Maria-Oudenhove. De wet staat daarom tussen 15 mei en 14 october ook uitzonderlijke jacht toe wanneer de mooie rostekop het te bont maakt.

Sjarel Klak