Tweede bier voor brouwerscollectief Perijo, de Perijo Noir

Het brouwerscollectief PERIJO heeft zijn tweede bier gelanceerd. Na de Perijo Blond is er nu de Perijo Noir. De lancering gebeurde tijdens het feestweekend van 25 en 26 augustus in de Wholly Spirits te Leeuwergem.


PERIJO Noir is een aangenaam (hart)verwarmend bier, zacht in de mond met een toets van koffie en chocolade, perfect combineerbaar met bittere chocolade, ideaal om de winterse dagen door te komen”,  aldus Johan De Vleeschouwer, voorzitter van de BLES-biervereniging. Het brouwerscollectief PERIJO bestaat uit drie Zottegemse Chirovrienden – Peter-Paul Poelman (wonend in Zottegem), Rik Everaert  (wonend in Balegem) en Joris Van Caenegem (wonend in Sint-Lievens-Houtem). Na hun Chiro-tijd zorgden verschillende hobby’s en activiteiten van de oudleiding ervoor dat ze elkaar op geregelde tijdstippen  bleven ontmoeten. Zo organiseerden ze  in 2011 een activiteit met de verhuisbrouwerij waar ze een eerste maal in contact kwamen met het volledige brouwproces.   Onmiddellijk gebeten door de hobbybrouwmicrobe, volgden ze een opleiding bierbrouwen. Sedert 2013 zijn ze met veel passie zelf aan het brouwen geslagen. Hun doel is het ontwikkelen van nieuwe artisanale bieren en hun passie delen met geïnteresseerden.