Bekijk hier de eerste adembenemende beelden ‘De Bende Van Jan De Lichte’

© VTM – Productiehuis Menuet

05/09/2018 –  Velzeke is onafscheidelijk verbonden met de legendarische Jan De Lichte. Als zoon van Judocus en Elisabeth De Schepper werd Johannes ‘Jan’ De Lichte geboren in Velzeke. Vermoedelijk lag zijn ouderlijke woning in de onmiddellijke omgeving van de nog bestaande Driesmolen aan de huidige Beugelstraat. Gedreven door  armoede  en gebrek tegen de achtergrond van de  Oostenrijkse Successieoorlog  ging hij samen met kameraden over tot diefstallen, overvallen en uiteindelijk  moord.

Louis Paul Boon schreef een geromantiseerd historisch verhaal over deze snoodaard en zijn bende.   Het wordt beschouwd als   de eerste  policier  van de Nederlandse literatuur en tevens een verslag over een sociale strijd waarbij de kleine man opbokst tegen het establishment. Ideaal voer voor een TV-reeks dachten ze bij VTM en zo geschiedde.  

Op de 45ste editie van het Film Fest van Gent gaat de prestigieuze en lang verwachte reeks in première. De populaire Matteo Simoni speelt de rol van Jan de Lichte. Ook Stef Aerts, Tom Van Dyck, Dirk Roofthooft, Inge Paulussen, Rik Verheye, Ruth Beeckmans, Mathijs F. Scheepers, Charlotte Timmers en Anemone Valcke kregen belangrijke rollen.

Geniet hier alvast van de trailer:

Beelden op de set:

Beelden van de opnames in Veurne: