KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel Oosterzele tevreden met puntendeling

Geen topniveau in KVV Windeke — Voorwaarts Gijzel Oosterzele maar wel harde strijd en spanning. Ruime belangstelling, een hartelijke ontvangst van het KVV bestuur, power, gemiste kansen, twee uitstekende doelmannen, sportief betwiste wedstrijd, een uitmuntende jonge scheidsrechter Lauren Cools, een billijk gelijkspel: ziehier de ingredi ënten van het derby KVV — VGO. (Reporter 17, foto’s DDL).

Dat het 0 — 0 bleef was vooral te danken aan de puik keepende doelmannen Micha ël Verschelden en Jan Taerwe. Ze onderscheiden zich meermaals en keepten een perfecte match. Ze etaleerden meermaals hun talenten met prima reddingen. De spanning bleef diep in de tweede helft behouden want één goede actie kon nog altijd het duel beslissen. Een keer was de VGO doelman Jan Taerwe (wat een aanwinst voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele!) bijna verslagen na een schitterende poging van Navaron Walraeve: de bal scheert de lat.
Het was snel duidelijk dat KVV Windeke en Voorwaarts Gijzel Oosterzele mekaar in balans hielden. Beide teams lagen over gans de wedstrijd heel dicht bij mekaar. VGO voetbalde voor de rust iets meer kansen bij mekaar, na de rust kwam er meer dreiging van de Windo’s. Positief: beide elftallen toonden een perfecte mentaliteit. KVV en VGO mogen tevreden zijn met de prestaties van hun aanwinsten. Zo zagen de talrijke toeschouwers onder andere een knappe prestatie van de nummers zeven Jasper De Vriese (KVV) en Karim Mouissat (VGO). Ze zijn mee in het verhaal. Op bepaalde momenten kwam er goed voetbal, maar het bleef moeilijk om de verdedigingen te ontwrichten. Kansen wel langs beide zijden, maar de finishing touch ontbrak, de doelmannen hadden telkens het laatste woord.   De supporters van KVV en VGO wisten de inzet van hun team te appreci ëren. Het gelijkspel is geen slecht resultaat. De wil om te winnen was groot. Maar in de zone van de waarheid zat het er net niet in. Een tikkeltje geluk ontbrak. Een derby wordt soms bepaalt door details. Neem nu de poging van Navaron Walraeve, met een beetje geluk verdwijnt die in doel. VGO toonde daarentegen dat het niet moest onderdoen voor het gereputeerde KVV Windeke. Het kon voor de tweede keer op rij de nul houden. VGO en KVV stonden goed georganiseerd. De match bleef op een scoreloos gelijkspel steken. KVV en VGO blijven na twee speeldagen ongeslagen. De ingesteldheid, de mentaliteit, en de inzet waren er, de kansen ook. Dat belooft. Beide teams konden best leven met de puntendeling.                                 Reporter 17