Voor de 9de maal het Sneukel- en Fietsevenement Toeren bij de Boeren op 23 september.

De gemeente Oosterzele, de Land en Tuinbouwraad en de Landelijke Gilden organiseren op zondag 23 september voor de negende maal het Sneukel- en Fietsevenement Toeren bij de Boeren.

Tijdens een landelijke fietstocht van zo’n 35 kilometer maak je kennis met vijf landbouwbedrijven waar je kan genieten van een aperitief met hapje, landbouwbedrijf Marc De Saedeleer, Scampi’s of côte à l’os bij loonwerker bedrijf Elaut, een Gijzelaarke in de oude mannekens school te Gijzenzele, bezoek aan de Windekemolen met dessertje, koffie met gebak bij Coniferen Van Der Veken, en als afsluiter een ijsje bij , landbouwbedrijf Marc De Saedeleer.  De Land en Tuinbouwraad wil het evenement lokaal houden en dus niet onder de vleugels van de Dag van de Landbouw.
”We willen tijdens Toeren bij de Boeren een representatief beeld geven van de landbouw in onze gemeente en aandacht schenken aan hun eigenheid. En we willen geen concurrentie zijn voor de verenigingen die op de Dag van de Landbouw iets organiseren”, weet Etienne de Mûelenaere, voorzitter van de Raad.
De kaarten kosten 20 euro vppr volwassenen, 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten te koop op het gemeentehuis, bij de Landelijke Gilden of via overschrijving op BE51 7370 2383 4862. Kaarten zijn t.e.m. woensdagavond 19 september te koop. Bestelde en betaalde kaarten liggen ter beschikking aan het onthaal bij het aperitief.
Programma
van 11 tot 12 uur: landbouwbedrijf Marc DeSaedeleer (Leeg Bracht 29B) aperitief met hapje
van 12 tot 14.30 uur: loonwerkbedrijf Kristof Elaut (Heistraat 93)- middagmaal
vanaf 13.30 uur: lokale brouwerij De Gijze/se Microbrouwerij (Schoolstraat 21) Gijzelaarke
op locatie) met mogelijkheid van bezoek aan museum WOII in de oude Mannekesschool
vanaf 14.30 uur: Graanwindmolen Windekernolen (Pastoor De Vosstraat)- bezoek met
dessertje
vanaf 15 uur: tuinbouwbedrijf coniferen Van der V eken Bart’- (Hauwsestraat 68A) koffie met gebak
vanaf 16.30 uur: landbouwbedrijf Marc De Saedeleer (Leeg Bracht 29B) – afsluiter met ijsje