Onthoofding van Lamoraal Egmont: The Movie!

De griezelige onthoofding van Lamoraal Egmont, nu ook op video.

Te zien tijdens de apotheose van het Egmontjaar 2018 in Zottegem. Als ultieme evocatie tijdens heeft feestweekend, uitgewerkt door Cultuurwerking Sotteghem en met Channel Zero frontman Franky De Smet Van Damme in en met een hoofdrol.

Beiaard-redacteur Sjarel Klak verwoordt het zo:

“Er lijkt een gruwelijke onthoofdingsvideo opgedoken uit 1568. De beelden tonen de moord op Graaf Lamoraal van Egmont, de Zottegemse edelman, ridder van het Gulden Vlies, die aan de zijde van de Spaanse Koning vocht maar uiteindelijk in onmin viel. Hij werd ter dood gebracht op de Grote Markt van Brussel. Zijn kop moest er af,… of zo lijkt het toch. En als je er aan bedrogen bent geweest, dan heb je toch voor zoveel minuten ambiance beleefd in Zottegem tijdens de evocatie van de wrede dood van Lamoraal ter gelegenheid van zijn 450 sterfdatum.”


In de loop van de komende dagen zullen nog meer foto’s en videobeelden van de evocatie worden gepubliceerd op onze site.